Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Vasaras riepas Jūsu automašīnai no MMKserviss.lv

Lai arī pastāv iespēja automašīnām izmantot vissezonas riepas, šādā veidā cenšoties ietaupīt naudu, vislabāk tomēr izvēlēties vasaras un ziemas sezonu riepas, kas tiek nomainītas sākoties attiecīgajai braukšanas sezonai.

MMK riepu servisa piedāvājumā var atrast populārāko ražotāju - Nokian, Hankook, Michelin, Pirelli riepas pat visprasīgākajam klientam. Vasaras riepas Latvijā var sākt izmantot no 1.marta, taču vislabāk tad, kad termometra stabiņš pāris dienas ir liecinājis par to, ka sals gaidāms vairs tikai gada nogalē. Vasaras riepu minimālais protektora dziļums ir pieļaujams 1.6 mm robežās, tādēļ, ja gadījumā rodas šaubas par to, vai jau krājumos esošās riepas ir piemērotas braukšanai vai arī nepieciešams iegādāties jaunas, riepu servisa darbinieki noteikti palīdzēs ar padomu.

Nedaudz par riepām.

Vasaras riepas tiek veidotas no cietākas gumijas, lai karstākajos gada mēnešos un akvaplanēšanas laikā, automašīnas saķere ar asfaltu nebūtu traucēta. Ziemas riepas vasaras mēnešos izmantot nevajadzētu, jo tās tiek veidotas no savādāka gumijas sakausējuma - tas ir veidots tā, lai ziemā nesasaltu, taču vasaras mēnešos var sākt deformēties un pat kust. Riepu ražošanas tehnoloģijas tiek regulāri pilnveidotas un riepu ražotāji arī rūpējas par mazāku gaisa un vides piesārņošanu, ražojot riepas, kas palīdz automašīnai ietaupīt degvielas patēriņu.

Vasaras riepas nav paredzētas braukšanai visu gadu. Uz tām var atrast nodiluma indikatorus, riepu izgatavošanas datumu, slodzes un ātruma indeksus, kā arī riepas izmērus. Ja riepas vasarai jau ir krājumos no iepriekšējās sezonas, vienalga riepu servisā strādājošie profesionāļi aicina pārbaudīt to derīgumu, lai nerastos nepatīkami piedzīvojumi un pārdzīvojumi.

Kā izvēlēties riepas?

Liela loma automašīnas riepu izvēlē ir tam, kādos apstākļos un pa kurieni pārsvarā tiek braukts ar konkrēto automašīnu. MMK riepu servisa darbinieki palīdzēs ar padomu un darbi visiem - gan tiem, kuri ikdienā pārvietojas pa šoseju un pilsētas ceļiem, gan tiem, kuri pārsvarā automašīnu lieto braucot pa grants ceļiem. Ja mēdzat abus ceļa segumu veidus izmantot vienlīdz bieži, piedāvājumā var atrast arī riepas, kas ir veidotas kā maksimāli universālas.

Kā kopt automašīnas riepas?

Ja īpašumā jau ir vasaras riepas, tad būtu jāzina šis tas, lai tās tiktu glabātas un lietotas tā, lai kalpotu maksimāli ilgi:

  • Regulāri jāseko spiedienam, kas atrodas automašīnas riepās, jo tas ne tikai regulē pareizu protektora nodilumu, bet arī palīdz ietaupīt degvielu. Katrs ražotājs un arī servisa darbinieks var līdzēt ar padomu par spiediena pārbaudi riepās;
  • Lai protektors nodiltu vienmērīgi, riepas vajadzētu mainīt vietām, pēc vidēji 8000 kilometru nobraukuma. Respektīvi - priekšējās riepas uzlikt aizmugurē un otrādi. Tas skaidrojams ar to, ka priekšējo riepu slodze ir lielāka, kā aizmugurējām riepām.

 

Ja rodas vēl kādi jautājumi par un ap riepām, MMK serviss būs priecīgs palīdzēt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Mājokļa pircēja tiesību aizsardzība

Uzsākot mājokļa iegādi vai būvniecību, ir svarīgi nodrošināt, lai jūsu juridiskās tiesības un intereses tiktu pasargātas. Daudziem šis process ir viens no nozīmīgākajiem ieguldījumiem viņu dzīvē.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti