Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vasaras vai vissezonas riepas? Iepirkšanās gids

Kad pienācis laiks sagatavot automašīnu braukšanai vasaras sezonai atbilstošos laikapstākļos, viens no būtiskākajiem jautājumiem ir riepu izvēle. Autovadītājiem nereti rodas jautājums - spēkratu aprīkot ar speciāli vasaras sezonai paredzētām vai vissezonas riepām?! Veltot nedaudz laika, lai saprastu galvenās šo riepu atšķirības, lēmumu pieņemt būs vienkāršāk.

Vasaras riepas

Vasaras riepu gumijas sastāvs palīdz veidot labāku saķeri ar sausu un mitru ceļa virsmu siltos laikapstākļos. Vasaras riepas ir klusas, nodrošina labāku vadāmību uz ceļa un īsāku bremzēšanas ceļu uz uzkarsuša asfalta, kā arī lietus laikā. Tās arī mazina akvaplanēšanas risku.

Vissezonas riepas

Vissezonas riepas savā būtībā ir universāls risinājums, kas veidotas tā, lai nodrošinātu teicamu veiktspēju dažādos laikapstākļos, taču tas ir līdz brīdim, kamēr gaisa temperatūra nav ļoti augsta vai ļoti zema.

Lai arī ar tām atļauts pārvietoties visa gada garumā, jāņem vērā, ka tās neuzrādīs tik labus rezultātus kā konkrētai sezonai atbilstošas riepas. Līdz ar to vissezonas riepas ir piemērotākas tad, ja ar auto tiek braukts ļoti maz un reti.

Kāda veida riepas izvēlēties?

Kāda veida riepas vasarai izvēlēties? Tas atkarīgs no tā, pa kādiem ceļiem pārsvarā pārvietosieties, Jūsu braukšanas paradumiem, kā arī no klimata. Ja tomēr nav pārliecības par izvēli, konsultējieties ar speciālistiem, kas palīdzēs atrast vislabākās riepas tieši Jūsu automašīnai un vajadzībām.

Varbūt lietotas riepas ir labākā izvēle?

Vēl viens jautājums, ar ko saskaras autovadītāji - izvēlēties lietotas riepas vai tomēr iegādāties jaunas? Meklējot atbildi uz šo jautājumu, svarīgākais ir atcerēties, ka no riepām lielā mērā atkarīga drošība uz ceļa, tādēļ to kvalitātei ir izšķiroša nozīme. Iegādājoties lietotas riepas, var izdoties ietaupīt, taču attiecīgi pieaug arī riski. Visdrošākā izvēle vienmēr būs jaunas riepas, kas iegādātas pie uzticama tirgotāja.

Riepu serviss, kas piedāvā riepas no labākajiem ražotājiem, ir ‘’MMK Riepu Serviss’’. Piedāvājumā arī riepu montāža, disku un riepu remonts, kā arī riepu uzglabāšana. Ieskatieties servisa interneta vietnē www.mmkserviss.lv, lai uzzinātu vairāk par aktuālo piedāvājumu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti