Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Vēlies pirkt cepeškrāsni? Vispirms noskaidro, kas Tev jāzina!

Neatkarīgi no tā, vai Tev nepieciešams gatavot ko īpašu saviem ciemiņiem, vai arī vienkārši sarūpēt maltīti sev un citiem ģimenes locekļiem, svarīgi ir, lai virtuvē būtu īstie “palīgi” – sadzīves tehnika. Šajā rakstā mazliet tuvāk apskatīsim cepeškrāsnis, lai saprastu, kas jāņem vērā, ja vēlies tādu iegādāties.

Kur cepeškrāsns tiks novietota?

Tas, kur atrodas sadzīves tehnika, ietekmēs ne tikai ēdienu gatavošanu un komfortu virtuvē, bet arī to, kādu modeli vajadzēs izvēlēties. Pārliecinies, ka vietai, kurā plānots novietot cepeškrāsni, tuvumā ir elektrības rozete.  

    Ir vairāku veidu cepeškrāsnis, kuras iespējams iegādāties arī interneta veikalā 220.lv:

  • Iebūvējamās cepeškrāsnis parasti uzstāda kā daļu no virtuves iekārtas, un tās visbiežāk atrodas acu līmenī, lai ēdienu būtu ērti ielikt un izņemt ārā un arī varētu nenoliecoties redzēt, kā tas gatavojas. Tāpat šādā augstumā iebūvēta cepeškrāsns noder, lai parūpētos par augstāku drošības līmeni, ja mājās ir mazi bērni vai mājdzīvnieki.
  • Pabūvējamās cepeškrāsnis bieži vien pieejamas komplektos ar plīts virsmām, kas arī pieejami 220.lv, taču tādas iespējams iegādāties arī atsevišķi. Cepeškrāsns tiek pabūvēta zem plīts virsmas, vienā līmenī ar virtuves skapīšiem.
  • Mini cepeškrāsnis noderēs gadījumā, ja mājoklī nav pietiekami daudz vietas pilna izmēra cepeškrāsns iegādei, vai arī kādu citu iemeslu dēļ nevari tādu sarūpēt. Taču, lai kompaktais izmērs Tevi nebaida – citā ziņā šī sadzīves tehnika pilda savu uzdevumu tikpat lieliski kā standarta modeļi. Ir pieejamas dažādas mini krāsniņas, sākot no vienkāršām, beidzot ar modernām un funkcijām bagātām. Šo cepeškrāsni ērti var nolikt jebkur – uz galda, plaukta un citur, protams, ievērojot drošības noteikumus.

Cepeškrāsns izmērs

Interneta veikals 220.lv piedāvā pircējiem dažāda izmēra cepeškrāsnis, lai ikviens varētu izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko. Pirms pirkuma veikšanas prātīgi būtu izmērīt pieejamo platību, lai saprastu, kā sašaurināt pārskatāmo preču sarakstu. Pēc tam iesakām izmantot preču filtrus, kas atrodas lapas kreisajā pusē.

Klasiskās cepeškrāsnis var būt no 45 līdz 97,8 cm augstas, un to platums var būt mazāks vai lielāks par 51 cm. Jārēķinās ar to, ka iebūvējamā sadzīves tehnika parasti ir kompaktāka, lai to ērti varētu ievietot ierobežotā platībā. Garumā cepeškrāsnis var būt no 51 līdz 59,5 cm.

Cepeškrāsns tilpums

Arī šis parametrs palīdzēs saprast, kuram modelim dot priekšroku, ņemot vērā ikdienā gatavojamā ēdiena apjomu. Ja parasti plānots gatavot vairākus ēdienus lielākai ģimenei, ieteicams izvēlēties cepeškrāsni ar lielāku tilpumu. 220.lv esošie modeļi iedalās dažādās tilpumu kategorijās, kur mazākajām ietilpība ir līdz 39 litriem savukārt lielākajām – no 80 litriem uz augšu.  

Cepeškrāsns veidi:

  • Klasiskās cepeškrāsnis – tajās karstums tiek nodrošināts, pateicoties diviem sildelementiem, kas parasti atrodas krāsns augšējā un apakšējā daļā. Diemžēl šāda uzbūve ne vienmēr spēj nodrošināt vienmērīgu karstuma izplatību, taču klasiskie modeļi ir pietiekoši labi dažādu ēdienu pagatavošanai, piemēram, sacepumiem.
  • Konvekcijas cepeškrāsnis – darbojas ar karstā gaisa režīmu. Tas nodrošina karstā gaisa cirkulāciju pa visu krāsni, nodrošinot vienmērīgāku cepšanas procesu. Daudzi mūsdienās pieejami modeļi piedāvā ēdienu gatavošanu ar konvekciju.

Noderīgas funkcijas:

  • Grils – šī ir noderīga funkcija, kas nodrošina gaļas, dārzeņu un citu ēdienu pagatavošanu grila režīmā. Kurš gan var pretoties cepetim ar kraukšķīgu garoziņu?
  • Atkausēšana – noder gadījumos, kad nepieciešams ātri atkausēt sasaldētus dārzeņus, gaļu un citus produktus, vai arī saldētos ēdienus, kas paredzētu ātrai pagatavošanai cepeškrāsnī.
  • Ieprogrammētas receptes – daudzas modernās cepeškrāsnis mūsdienās piedāvā jau gatavas programmas, piemēram, picu, cepešu vai lazanjas pagatavošanai.
  • Tvaiks – arī šī funkcija sastopama dārgākos modeļos, un tā nodrošina sulīga ēdiena pagatavošanu, kas ir svarīgi, piemēram, cepešiem, kēksiem, kūkām u.c.

Šie ir svarīgākie aspekti, kas Tev būtu jāņem vērā, izvēloties cepeškrāsni. Ja Tev ir kāds noderīgs piemērs, kas palīdzētu citiem 220.lv pircējiem atrast savu īsto virtuves “palīgu”, ieraksti savu padomu komentārā!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti