Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Zāles pļāvēju izvēle: kurš labākais?

Tuvojoties pavasarim, daudzi mazdārziņu un privātmāju īpašnieki domā par jauna aprīkojuma iegādi, lai efektīvi veiktu visus nepieciešamos teritorijas uzkopšanas darbus. Viens no noderīgākajiem palīgiem zāliena kopšanā ir zāles pļāvējs.

Dažādi zāles pļāvēju veidi – izvēlies piemērotāko

Šobrīd izvēlei tiek piedāvāti visdažādākie zāles pļāvēji. Gan vienkāršākas ierīces nelielu teritoriju sakopšanai, gan jaudīgi mauriņa traktori, kas lieliski tiks galā ar lielām platībām.

Ņemot vērā lielo izvēli, pirms piemērotākā risinājuma meklēšanas, svarīgi izvērtēt savas individuālās prasības un noformulēt, kāda uzdevuma veikšanai zāles pļāvējs nepieciešams. Te jāņem vērā gan pļaujamā platība un specifika, gan arī daudzi citi aspekti. Nelielām teritorijām pietiks ar vienkāršu ierīci, savukārt lielām platībām vajadzīga jaudīgāka tehnika.

Elektrisko, benzīna vai akumulatora zāles pļāvēju?

Nākamais aktuālais jautājums:  kuru zāles pļāvēju izvēlēties – elektrisko, benzīna vai akumulatora? Katram no tiem ir savas priekšrocības un trūkumi, tādēļ svarīgi izvērtēt visus aspektus. Tā, piemēram, elektriskais zāles pļāvējs ir salīdzinoši ekonomisks risinājums, taču neizceļas ar lielu jaudu, tādēļ vairāk piemērots nelielām teritorijām. Ierīces darbības amplitūdu un manevrēšanas iespējas ierobežo arī elektrības vads, turklāt šī iemesla dēļ rūpīgāk jādomā par tehnikas drošu uzglabāšanu un lietošanu.

Benzīna zāles pļāvējs ir jaudīgāks un to var izmantot, kur vien tas nepieciešams. Šāda ierīce lieliski piemērota plašu teritoriju pļaušanai. Jāatceras tikai, ka ierīcei nepieciešama atbilstoša degviela un regulāra apkope.

Populārs risinājums ir arī akumulatora zāles pļāvējs. Tas ir kluss un, savu nelielo izmēru dēļ, ir ērti pārvadājams. Taču, ņemot vērā, ka akumulatoru ik pa laikam nepieciešams uzlādēt, šī ierīce vairāk piemērota darbam nelielās teritorijās.

Nopļautās zāles savākšana

Būtisks ir arī veids, kā notiek nopļautās zāles savākšana. Pārdošanā zāles pļāvēji ar vairāku veidu  funkcijām. Piemēram, daži nopļauto zāli savāc, daži – izkaisa, tādēļ tā jāsavāc pašiem. Ir arī modeļi, kas zāli sasmalcina, veidojot dabisku mēslojumu mauriņam. Izvēlei arī universāli modeļi, kur pieejami dažādi darbības režīmi. Jāpiebilst gan, ka ierīces ar vairākām funkcijām savu darbu neveic tik labi, kā tās, kas paredzētas viena konkrēta uzdevuma veikšanai.

Lai darbs tiktu paveikt efektīvi un kvalitatīvi, jāpievērš uzmanība arī tādām funkcijām kā pļaušanas augstuma izmainīšana un pļaujmašīnas roktura regulēšana.

Risinājumi lielām teritorijām

Lielu teritoriju pļaušanai noderīgi var būt zāles pļāvēji – pašgājēji, kas būtiski atvieglo darbu. Pieejami arī modeļi ar dažādiem ātrumiem un elektrisko starteri. Plašu teritoriju apsaimniekotāji var domāt arī par zālāja traktoru vai tā saucamo raideri – mazu traktoriņu, kam priekšā piemontēts zāles pļāvējs. Ar raideri ir vienkārši manevrēt, tas var būt aprīkots ar dažādām funkcijām – piemēram, zāles smalcinātāju, ar vai bez zāles savācēja. Jāpiebilst, ka gan zālāja traktorus, gan raiderus, atkarībā no pieejamā aprīkojuma, var izmantot arī citiem darbiem, piemēram, sniega šķūrēšanai ziemā.

Beidzamā laikā arvien populārāki kļūst arī zāles pļāvēji – roboti. Tās darbojas bez cilvēku palīdzības, tā nodrošinot lielisku komfortu un atvieglojot ikdienu.

Kur iegādāties?

Zāles pļāvējus var iegādāties gan specializētos veikalos, gan arī citās tirdzniecības vietās, tostarp interneta veikalos. Lai arī kuram no risinājumiem dotu priekšroku, svarīgi izvēlēties uzticamu pārdevēju, kas nodrošina kvalitatīvu preci, teicamu apkalpošanu un nepieciešamās konsultācijas. Tāpat uzmanība jāpievērš arī garantijas noteikumiem un servisam, kur veikt tehnikas remontu un apkopi. Lai šī specifiskā tehnika kalpotu ilgi un labi, regulāra tās apkope ir būtisks priekšnoteikums.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti