Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Žalūziju veidi un to pielietojums

Žalūzijas ir ne tikai gaumīgs dizaina elements. Tās ir arī praktiskas un ērti lietojamas. Mūsdienās ļoti daudz iedzīvotāju nakts aizkaru vietā izvēlas lietot žalūzijas. Viens no galvenajiem iemesliem ir mūsdienīgo materiālu izvēle. Liela daļa žalūziju tiek ražotas no materiāla, kas atstaro saules gaismu. Tas nozīmē, ka žalūzija labi aptumšo telpu un vasaras periodā aiztur tiešus saules starus, līdz ar to, telpa tik ļoti nesakarst.

Piedāvājumu klāsts ir ļoti liels. Kā neapjukt un izvēlēties īstās? Gribam iepazīstināt Jūs ar žalūziju veidiem un to piemērotību.

Rullo žalūzijas

Viens no populārākajiem žalūziju tipiem ir rullo žalūzijas. Tās ir piemērotas visiem logu veidiem un aizņem ļoti maz vietas, tādēļ būs piemērotas gan biroja telpās, gan dzīvojamajās telpās vai virtuvē.

Stiprināšanas veidus ir iespējams izvēlēties pēc vēlmes un nepieciešamības – pie loga rāmja, sienas vai durvīm. Tiem, kas strādā birojā, tiem, kam ir mazi bērni un tiem, kam traucē jebkādi aizkari, ir iespēja izvēlēties žalūzijas diena-nakts. Atliek vien pavirzīt žalūziju noteiktā režīmā, lai pielāgotos jebkuram diennakts laikam. Tāpat šāda veida žalūzijas ir ērti kombinēt kopā ar dienas aizkaru, kas izskatās ļoti gaumīgi.

Plisētas žalūzijas

Liela daļa pircēju izvēlas plisētas žalūzijas. Tās pārsteidz ar plašajām regulēšanas iespējām. Jūs varēsiet brīvi izvēlēties, cik lielu daļu no loga vēlaties nosegt un cik daudz gaismas telpā nepieciešams ielaist. Tās ir viegli uzstādīt, kā arī der pie praktiski visiem logiem.

Horizontāla tipa žalūzijas

Privātumu dzīvojamajā zonā palīdzēs saglabāt horizontāla tipa žalūzijas. Pagriežot tās noteiktā leņķī, netiks aizkavēta gaismas plūsma, taču Jūsu ikdienas soli no ārpuses nevarēs redzēt. Diennakts tumšajā laikā, tās ir iespējams noregulēt tā, ka logs ir pilnībā nosegts. Lieliski piemērotas telpās, kurās neiederas, bet varbūt pat nav vajadzīgi dienas aizkari.

Vertikālas žalūzijas

Birojos, medicīnas iestādēs un citās vietās, kas saistītas ar pakalpojumu sniegšanu, parasti izvēlas vertikālas žalūzijas. Šāda veida žalūzijas lieliski der lieliem un plašiem logiem, turklāt tām ir viegli regulēt gaismas iekļūšanu telpā, izvēloties dažādus gaismas staru leņķus. Pielāgojot attiecīgajam dizainam, šādas žalūzijas iespējams izmantot arī plašā dzīvojamajā telpā.

Žalūzijas jumta logiem

Jumta logu žalūzijas var šķist vienkārši izvēlēties, tomēr jāņem vērā, ka jumta logiem aizkarus pielikt būs ļoti sarežģīti. Vēsajā gada periodā nepieciešama aukstuma aizture, savukārt vasarā ir nepieciešams pasargāties no tiešiem saules stariem un telpas sakaršanas. Arī šāda veida logiem var izvēlēties dažāda veida žalūzijas. Svarīgi ir izvērtēt to, cik daudz šajās telpās uzturēsieties un kāda veida regulēšanu vēlaties.

Žalūziju kopšana salīdzinājumā ar aizkariem ir patīkami vienkārša. Žalūziju audums putekļus neuztver tik lielā daudzumā kā aizkari, tādēļ pietiek tās noslaucīt ar mitru drāniņu, lai atgūtu iepriekšējo svaigumu.

Izvēloties jebkuru žalūziju veidu, pie preces apraksta iepazīstieties ar padomu, kā pareizi veikt mērījumus. Ja seko visiem ražotāja norādījumiem, kas tiek pievienoti precei, tad arī uzstādīšana ikvienam šķitīs pavisam vienkārša. Kā jau tika minēts, nav jāatsakās no aizkariem pavisam. Dienas aizkars un attiecīgs žalūzijas tips ir lieliska kombinācija, lai ieviestu gaumes un mājīguma sajūtu.

Interneta veikala 220.lv piedāvājumā ir pieejams plašs klāsts ar dažāda tipa, krāsu un izmēru žalūzijām. Lai atlasītu sev vēlamās žalūzijas, ekrāna kreisajā pusē ir iespējams izvēlēties vajadzīgās kategorijas preci. Rūpējoties par savu klientu labsajūtu, veikals piedāvā dažāda veida preču piegādi par draudzīgām cenām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti