Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ziemas riepu izvēle: 5 svarīgi faktori

Apskatot ziemas riepu piedāvājumu, var gadīties apjukt - kā zināt, kādas riepas ir labākās? Svarīgākais kritērijs, protams, ir riepu kvalitāte, jo no tās būs atkarīga drošība uz ceļa. Taču, izvēloties ziemas riepas savam auto, jāņem vērā vēl citi būtiski kritēriji. Par tiem vairāk raksta turpinājumā!

1.Riepu ražotājs

Lai būtu pārliecība, ka izvēlētās riepas patiešām ir drošas un kvalitatīvas, priekšroku būtu jādod uzticama zīmola riepām. Labi riepu ražotāji piedāvā riepas dažādās cenu kategorijās, līdz ar to ikviens var atrast variantu, kas vislabāk atbildīs budžetam.

2.Braukšanas apstākļi

Noteikti ir jāņem vērā arī plānotie braukšanas apstākļi. Piemēram, cietā sastāva ziemas riepas ir piemērotākas braukšanai pa tīrītām pilsētas ielām un ātrgaitas šosejām. Savukārt, cietā sastāva riepas nodrošina labāku saķeri ar sniegu un ledu. Ja daudz sanāk pārvietoties pa grūti izbraucamiem lauku ceļiem, laba izvēle ir radžotas riepas.

Servisos ir nopērkamas arī vissezonas riepas. Kā jau vēstī to nosaukums, ar šīm riepām atļauts pārvietoties visa gada garumā. Taču, ņemot vērā, ka tas ir universāls risinājums, kas apvieno ziemas un vasaras riepu svarīgākās īpašības, ir saprotams, ka vissezonas riepas neuzrādīs tādu pašu sniegumu kā konkrētai sezonai paredzētās riepas.

3.Automašīnas modelis

Automašīnai piemērotas riepas visērtāk atrast pēc auto modeļa, tomēr ir jārēķinās ar to, ka katrai automašīnai var būt piemērotas dažāda veida riepas.

Ja rodas šaubas par labāko izvēli, konsultējieties ar speciālistiem!

4.Riepu izmērs

Jāizvēlas automašīnai piemērots riepu izmērs saskaņā ar auto ražotāja sniegtajām rekomendācijām. Informāciju par to lasiet auto īpašnieka rokasgrāmatā, bākas vāciņa iekšpusē vai pie durvju sliekšņa autovadītāja durvju pusē.

Gadījumā, ja automašīnai ir neoriģinālie diski, riepas jāizvēlas atbilstoši disku izmēram.

5.Tirdzniecības vieta

Lai arī riepas šobrīd ir iespējams iegādāties daudzviet, priekšroka būtu jādod specializētām tirdzniecības vietām, kas nodrošina kvalitāti, ekspertu konsultācijas un pareizu riepu uzglabāšanu.

Ja Jums vajadzīgas auto riepas vai lietie diski, ieskatieties “MMK Riepu Serviss” piedāvājumā un izvēlieties savam transportlīdzeklim piemērotākos risinājumus. Serviss nodrošina arī riepu montāžu, balansēšanu un cita veida pakalpojumus. Uzziniet vairāk mājas lapā www.mmkserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kādas krāsas virtuves mēbeles izvēlēties?

Praktiska un komfortabla virtuve ir jebkura mājokļa būtiska sastāvdaļa neatkarīgi no tā, cik plaša ir virtuvei atvēlētā telpa. Ja labi izplānots, ergonomisks un funkcionāls virtuves iekārtojums ļ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti