Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zilā gaisma – cēlonis acu diskomfortam un redzes problēmām

Lai nerastos diskomforta un pastiprināta noguruma sajūta, ilgas darba stundas pavadot birojā, būtiskas ir ne tikai ergonomiskas biroja mēbeles un pareizas sēdēšanas pozīcijas ievērošana pie biroja galda, bet arī rūpes par savām acīm.

Datora un telefona ekrāns izstaro zilo gaismu, kas izraisa dažādas veselības problēmas. Acu saspringums un nogurums, neskaidra redze tuvumā, dubultošanās, bezmiegs, galvassāpes, gaismas jutība vai palēnināta fokusēšanās spēja ir tikai daži no raksturīgākajiem digitālā acs saspringuma simptomiem, ko izraisa pastiprināta zilās gaismas iedarbība no digitālajām ierīcēm darba vai izklaižu laikā. Viens no efektīvākajiem risinājumiem acu diskomforta mazināšanai ir datorbrilles.

Kas ir datorbrilles?

Datorbrilles ir brilles, kuru lēcas ir pārklātas ar zilās gaismas bloķējošo filtru. Šāds filtrs palīdz mazināt acs saspringumu un palielina uztveramās informācijas kontrastu, novēršot galvenos rašanās cēloņus digitālā acs saspringuma sindromam.

Datorbrilles ir piemērotas jebkuram, kurš ikdienā ilgstoši strādā vai izklaidējas pie digitālu ierīču ekrāniem, un tās var lietot arī ar kontaktlēcām. Taču būtiski ir pievērst uzmanību, cik efektīvi ir lēcu bloķējošie filtri. Ja datorbriļļu filtri spēj bloķēt tikai no 10% līdz 50% ekrānu zilās gaismas, acu nogurums un diskomforts netiks samazināts. Tādēļ redzes speciālisti iesaka lēcas, kas spēj bloķēt zilo gaismu par 50% un vairāk procentiem.

Kas ir jāņem vērā, izvēloties datorbrilles?

Redzes pārbaude un konsultācija pie redzes speciālista ļaus pārliecināties par piemērotākajām datorbrillēm, jo to efektivitāti ietekmē gan darba vietas vides apstākļi, gan redzes īpatnības.

Galvenie aspekti, kas var ietekmēt ekrāna informācijas uztveršanas attālumu un ir būtiski pielāgojot datorbrilles konkrētajai situācijai, ir sekojoši:

pielāgojot datorbrilles konkrētajai situācijai, ir sekojoši:

  • Telpas apgaismojums;
  • Digitālās ierīces veids un ekrāna izmērs;
  • Citu darba ierīču izvietojums;
  • Auguma proporcijas un vecums.

Turklāt, redze pārbaude ļaus pārliecināties, vai nav nepieciešama arī papildus redzes korekcija.

Dr. Lensor tiešsaistes tirdzniecības vietnē www.lensor.eu ir pieejams daudzveidīgs datorbriļļu modeļu klāsts ar UltraBlue tehnoloģijas filtriem, kas ne tikai spēj pasargāt acis no ekrānu zilās gaismas, bet arī aizsargās tās no UV starojuma un novērsīs traucējošus atspulgus. Jautājumu gadījumā interneta veikalā ir pieejams konsultācijas čats, kā arī var sazināties ar speciālistiem telefoniski un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti