Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Žogi un žogu veidi mājai un vasarnīcai

Visa īpašuma vai tā atsevišķu daļu norobežošanai tradicionāli tiek izmantoti dažādi žogi. Ap visu īpašumu izveidots žogs nodrošina īpašuma privātumu, tas ir drošības un nozīmīgs dizaina elements.

Žogs un  žoga vārti nodrošina  primāri norobežojošu funkciju ne tikai visam īpašumam, bet arī mazākām zonām tās iekšienē, piemēram,  atdala augļu un virtuves dārzu no pagalma zonas vai košumdārzu no saimnieciskās zonas,  ūdens tilpi kā potenciālu bīstamības zonu no mazu bērnu piekļuves. Tādā veidā īpašumā veidojas konkrētas zonas, kuru norobežojošam elementam  - žogam ir norobežojoša, atdaloša un estētiska nozīme.

Žoga materiāla un veida izvēle ievērojami ietekmē kopējo īpašuma izskatu un vērtību. Minēsim visbiežāk izmantotos žogu materiālus un veidus.

Segmentētais žogs

Žoga segmenti ir vieni no lētākajiem, un pircējiem pieejami dažādi to veidi.  No lētākiem, kas ir mazāk izturīgi un vairāk piemēroti pagaidu lietošanai, līdz dārgākiem, kas ir izturīgāki un izgatavoti no kvalitatīviem materiāliem. Segmentētie žogi ir ļoti piemēroti lielu teritoriju nožogošanai. Šāda veida žogi ir pilnībā caurredzami, kas atkarībā no izmantojuma ir gan priekšrocība, gan trūkums. Lai segmentētais žogs būtu mazāk caurredzams pie tā tiek stādīti dekoratīvi krūmi vai tiek izmantoti mūsdienīgi rūpnieciski risinājumi – piemēram, dažādas žoga lentes privātuma izveidošanai. Visbiežāk lente ir izgatavota no izturīga, laika apstākļiem izturīga, viegla un kopjama PVC materiāla. Ar skavām lente stiprinās pie žoga. Uzstādīšana notiek ātri, vienkārši ievietojot lenti starp žoga acīm un nostiprinot to galos ar paredzētajām skavām.

Estētisku kvalitāti žogam var piešķirt pīti piekaramā žoga elementi no kārklu klūgām.

Sieta žogs

Sieta žogi ir lēti, parasti viegli uzstādāmi un izturīgi. Sieta žogu acis var būt dažāda izmēra, Sieta žogi būs vislabāk piemēroti zemes gabala vai teritorijas robežu iezīmēšanai dabā. Šī tipa žogi vairāk piemēroti industriālai lietošanai – mazāk privātos īpašumos. Žoga stabi un vārti būs vienīgi dizaina elementi, kas piešķirs šim žogam atšķirīgas iezīmes. 

Skārda žogs

Skārda žogi ir izgatavoti no metāla - skārda. Skārds ir izturīgs pret koroziju, tāpēc tas ir populārs žogu elementu materiāls.

Skārda žogiem ir vairākas priekšrocības. Pirmkārt, tie ir izturīgi un ilgmūžīgi. Turklāt, skārda žogi ir viegli uzturami un neprasa daudz laika vai pūļu, lai tie saglabātu savas vizuālās kvalitātes.

Skārda žogiem ir arī estētiska vērtība. Tie var tikt izgatavoti dažādos dizainos un apdaru variantos. Šo žogu veidu viegli pielāgot mājas arhitektūrai. Skārda žogi ir vieni no budžetam draudzīgākiem metāla žoga risinājumiem salīdzinājumā ar metāla stieņiem vai kaltiem žoga elementiem. Skārda žogi ir lētāki, pateicoties materiāla izmaksām un ražošanas procesa vienkāršībai. Skārds ir plānāka metāla loksne, kas ir viegli pieejama un viegli apstrādājama. Turklāt, skārda žogu izgatavošana ir salīdzinoši vienkārša, jo tā ietver galvenokārt skārda lokšņu saliekšanu un stiprināšanu, kas var būt mazāk laikietilpīgs process salīdzinājumā ar metāla stieņu vai kaltu žogu ražošanu.

Metāla žogs

Metāla žogi ir tradicionāla un dārga izvēle. Metāla žogi var būt metināti vai kalti. Visbiežāk tiek izmantoti jau rūpnieciski izgatavoti žogu elementi attiecīgā stilistikā vai pēc pasūtījuma kalti žoga dizaini, kas izstrādājumam piešķir unikālu vērtību. Metāla žogus var izgatavot no loksnēm vai stieņiem. Atkarībā no metāla veida un pielietojuma, iespējams iegūt klasisku vai mūsdienīgu žoga veidolu.

Koka žogs

Koka žogi joprojām ir ļoti populāri. Tas ir ekoloģisks nožogojuma risinājums, kā arī tā izmaksas ir salīdzinoši zemas. Žogi, kas izgatavoti no koka dēļiem, ir vislētākais variants. Koks ir relatīvi pieejams un bieži izmantojams materiāls. Dēļu žogi var būt vienkārši un funkcionāli, un tiem būs pievilcīgs dabisks izskats. Koka žogi vienmēr izskatīties gaumīgi, atgādinot par tradicionālām vērtībām. Tomēr koka žogi nav izturīgi un ilgmūžīgi, tādēļ jārēķinās ar regulārām uzturēšanas izmaksām.

Gabionu žogs

Gabionu akmens žogi, kas ir izgatavoti no cinkota tērauda kastveida konstrukcijām, kas pildītas ar akmeņiem, ir ļoti izturīgi.

Gabiona žogus var pieskaitīt pie ekoloģiskajiem risinājumiem žogu dizainā. Gabioni ir ļoti populāri, jo tie ir videi draudzīgi un ilgmūžīgi. Šāds žogs ir izturīgs, stabils un viegli uzturams. Tā kā gabioni ir izgatavoti no dabīgiem materiāliem, tie harmoniski iekļaujas apkārtējā vidē un nerada negatīvu ietekmi uz dabu.

Gabioni ir daudzveidīgi un var tikt pielāgoti dažādiem dizaina stiliem un vajadzībām. Tos var izmantot ne tikai kā žogus, bet arī kā dekoratīvus elementus, sēdvietas vai mākslas objektus. 

Ikviena žoga izmaksas ietekmē daudzi faktori: žoga garums, izvēlētais materiāls, dizaina elementu esamība, tādēļ  svarīgi apsvērt ne tikai iegādes izmaksas, bet arī citus faktorus, lai izvēlētos vispiemērotāko un izturīgāko žoga variantu. 

220.lv piedāvājumā atrodami ne tikai dažādi žoga veidi, bet arī vārti, žogu stabi un citi noderīgi elementi nožogojumu montāžai un uzstādīšanai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti