Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Paralēli meistara reputācijas celšanai jārada plašāka publicitāte

Dienas Starta 2013 žūrija – uzņēmuma IT Sapiens īpašniece, projekta Dienas starts 2012 dalībniece Eva Narunovska, uzņēmējs, Valmiermuižas alus līdzīpašnieks Aigars Ruņģis, LU Ekonomikas un vadības fakultātes pasniedzējs, konsultants LU biznesa inkubatorā Egīls Fortiņš – pauž pirmos novērojumus par projekta dalībnieku, septiņu jauno uzņēmēju, līdzšinējām sekmēm biznesā.

Aivars Tomiņš, SIA DoReMiDoReDo, piedāvā klavieru restaurāciju.

Eva Narunovska:

Arī Aivaram ir gandrīz mūža pieredze sāktajā biznesa jomā - ne vien par klavieru skaņas kvalitāti, bet arī par katra instrumenta vēsturiskajām iezīmēm attiecībā uz to uzbūvi un skanējumu. Viņš neapšaubāmi ir sava amata meistars, un nav šaubu par viņa spēju to paveikt kvalitatīvi. Mašīnas lifts/pacēlājs klavieru pārvadāšanai liecina par spēju rast praktiskus risinājumus nestandarta situācijām. Aivaram viegli padodas darījumu kārtošana un lietu virzīšana, kas ir liels pluss uzņēmējdarbībā, tomēr man trūkst pārliecības, vai pats Aivars līdz galam tic savai biznesa idejai un vai vēlas spert lielo soli - pārvērst savu nodarbošanos no sirdslietas par biznesu.

Aigars Ruņģis:

Aivars ir pieredzējis mūziķis un prasmīgs amatnieks, kam klavieru restaurācija ir sirdslieta, kurā viņš necenšas visu izdarīt pats, bet piesaista katrā posmā labākos meistarus, lai garantētu augstāko darba kvalitāti. Aivars tiecas uz perfektu rezultātu, un tas ir ekskluzīvs. Iesaku klientus meklēt ne vien Latvijā, bet arī Eiropā, kur senas lietas ar vēsturi uzskata par vērtību. Jāizveido vienkārša mājaslapa latviešu, krievu, angļu valodā, kur prezentēt savus pakalpojumus, «pirms un pēc» rezultātu. Plus jāizvieto pārdošanā restaurētas klavieres, lai meklētu tām īpašnieku. Lai mājaslapu internetā pamanītu, iesaku piesaistīt profesionāli. Pozitīvi, ka, kamēr restaurācijas bizness uzņem apgriezienus, Aivars piedāvā arī klavieru skaņošanu, to var papildināt arī ar vienkāršu klavieru remontu. Attiecības ar klientiem un reputācija veidosies ilgtermiņā, kad meistaru klienti rekomendēs citiem.

Egīls Fortiņš:

Arī diezgan specifisks bizness. Bet šī biznesa priekšrocība ir, ka diezgan precīzi ir iespējams novērtēt tirgus potenciālu un specifiskās klientu prasības. Aivars arī vēl nav īsti sācis šo biznesu. Notiek nepieciešamo resursu sagāde un darbības sākšana. Šī situācija labi raksturo attieksmi pret risku. Darbojas princips nelikt visas olas vienā grozā. Tā kā šajā jomā galvenais aktīvs ir meistara reputācija, šo posmu varētu raksturot arī kā sevis apliecināšanas periodu. Lielākais pluss, ka tam jau ir zināms pamats. Tomēr nebūtu vēlams šo posmu pārāk ievilkt. Tāpat kā dažiem citiem dalībniekiem, arī Aivaram sāk parādīties piemērotu ražošanas telpu trūkums, kas var radīt papildu problēmas. Tāpat var padomāt par idejas modificēšanu, piemēram, klavieru iznomāšanu utt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi