Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Prot rast izeju bezizejā un uz mērķi doties maziem solīšiem

Dienas starta 2013 žūrija – uzņēmuma IT Sapiens īpašniece, projekta Dienas starts 2012 dalībniece Eva Narunovska, uzņēmējs, Valmiermuižas alus līdzīpašnieks Aigars Ruņģis, LU Ekonomikas un vadības fakultātes pasniedzējs, konsultants LU biznesa inkubatorā Egīls Fortiņš – projekta noslēgumā vērtē Dienas starta dalībnieku, septiņu jauno uzņēmēju, paveikto biznesā gada laikā.

Iveta Preisa-Imaka, biedrība Sniega suņi, iecerējusi ziemeļu sugu suņu centru.

Eva Narunovska:

Iveta ir spējusi tikt pāri «bedrei» - sniega suņu pakalpojumu nesezonai un sākotnējās biznesa idejas realizācijas šķēršļiem – un to visu vērst par labu. Tā ir viena no ļoti būtiskām laba uzņēmēja īpašībām – rast izeju jebkurā bezizejā. Vasaras sākumā viss izklausījās bēdīgi, bet nu ir rasti un ieviesti vairāki jauni pakalpojumi, kas jau sniegti klientiem: suņu vannošana un frizēšana, cilvēku vizināšana suņu ratos, kamēr nav sniega kamanām. Šādi soļi noteikti palīdzēs Ivetai realizēt arī lielo ideju par suņu centru. Iespējams, vajadzētu pārskatīt stratēģiski labāko vietu suņu centra izveidei, jo šis būs ilgtermiņa lēmums. Manuprāt, svarīgi, lai tas ir pēc iespējas tuvāk lielākajam vairumam potenciālo klientu.

Aigars Ruņģis:

Iveta pierāda, ka sirdslieta var būt pamats biznesam. Rūpes par suņiem ir kļuvis par viņas vienīgo profesionālo aicinājumu. Iveta nav tikai sapņotāja, bet darītāja. Tam noticējusi gan viņas draudzene, kas kļuvusi par biznesa partneri, gan vīrs, kas palīdz ar suņu «skaistumkopšanas salona» iekārtošanu, gan pirmie klienti. Ja pie lielā sapņa par suņu centru nevar aiziet vienā solī, tad Iveta ir  gatava savu sapni neatlaidīgi realizēt maziem solīšiem. Viņai piemīt ļoti laba īpašība – spēt mācīties, gan uzklausot kouča padomus, gan profesionāli apgūstot veterināra palīga profesiju. Ļoti patika radošā ideja par vellokamanām vasaras sezonai, kas Latvijā ir divreiz garāka par sniega sezonu – tas ļauj piesaistīt tūristus visu gadu. Noteikti vēlētos kādreiz izbraukt pats. Gudra ir ideja suņu salonu iekārtot līdzās veterinārajai klīnikai, kļūstot par vietu, kur apgrozās mājdzīvnieku draugi. Svarīgi ir turpināt attīstīt pakalpojumu klāstu suņiem, tādēļ uzmanīgi jāklausās klientos, jo viņi pateiks priekšā, kā vēl Iveta varētu palīdzēt rūpēs par suņiem. Nākotnē iesaku domāt par investora piesaisti, lai realizētu lielo sapni par suņu «sanatoriju/centru». Investoriem būs svarīgi, ka bizness jau darbojas, ir ienākumi un augošs klientu loks. Novēlu pacietību  maziem soļiem aiziet uz lielo mērķi.

Egīls Fortiņš:

Sākumā pieteiktā Ivetas ideja nu ir paplašināta un transformēta reālā preču miksējumā. Tādējādi ir daļēji atrisināts jautājums par sezonalitāti, samazināta atkarība no viena tirgus segmenta un zināmā mērā ir iespējams stabilizēt uzņēmuma naudas plūsmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi