Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Stabils sākums - jādomā par papildu produktiem

Dienas starta 2013 žūrija – uzņēmuma IT Sapiens īpašniece, projekta Dienas starts 2012 dalībniece Eva Narunovska, uzņēmējs, Valmiermuižas alus līdzīpašnieks Aigars Ruņģis, LU Ekonomikas un vadības fakultātes pasniedzējs, konsultants LU biznesa inkubatorā Egīls Fortiņš – projekta noslēgumā vērtē Dienas starta dalībnieku, septiņu jauno uzņēmēju, paveikto biznesā gada laikā.

Andris Lazdāns, SIA VIP Color, izveidojis pulverkrāsošanas darbnīcu

Eva Narunovska:

Andris kopā ar partneri Pēteri gada laikā ir nodrošinājuši telpas, iekārtas un personālu – visu nepieciešamo sava pakalpojuma kvalitatīvai sniegšanai –, un klientu pieprasījuma uzplaukums rudens sezonā apliecina biznesa idejas un tās realizācijas vērtīgumu. Par spīti visām ķibelēm, bija ļoti labs sākums, un tam sekoja stabils turpinājums. Lasot par Andra bažām par sezonalitātes noteiktu pieprasījuma kritumu, ieteikums būtu vai nu piesaistīt klientus ar īpašiem piedāvājumiem, publicējot tos ar dažādu mediju palīdzību, vai vēl labāk - ja izdotos atrast kāda blakusprodukta/blakuspakalpojuma sniegšanas iespēju šajā laika periodā.

Aigars Ruņģis:

Andrim ir bizness ar skaidru specializāciju. Pareiza stratēģija mazam uzņēmumam ir fokusēšanās uz augstāko kvalitāti. Esošais bizness ir Andra vienīgā nodarbošanās, kam tiek visa uzmanība. Ir arī biznesa partneris, ar kuru dala darbus; uzņēmēju atbalsta ģimene. Ir izveidota komanda, tiek nodarbināti pieci speciālisti. Ir izveidota mājaslapa, notiek sadarbība ar citiem metāla krāsošanas uzņēmumiem. Kopumā –  teicama bāze tālākai izaugsmei. Noprotu, ka galvenais izaicinājums būs pastāvīgu klientu piesaiste. Tādēļ pareizs virziens ir meklēt arvien jaunus produktus, kurus spēj gan tīrīt, gan krāsot. Mašīnu disku tīrīšanai un krāsošanai jau pievienojas nopietnāki darbi, piemēram, veikalu plauktu savešana kārtībā. Ieteiktu meklēt stratēģisku sadarbību ar metāla produkcijas ražotājiem, kuriem var piedāvāt krāsošanas pakalpojumus. Varbūt papildus var piepelnīties, pašiem iepērkot vecas metāla lietas, kam dot «otro elpu», notīrot, krāsojot un pārdodot? Varbūt klientiem piedāvāt vēl kādu papildu servisu, lai pakalpojums kļūtu pievilcīgāks? Iesaku klausīties klientu vajadzībās, lai saprastu, kā viņiem palīdzēt vēl labāk.

Egīls Fortiņš:

Andra pieteiktā ideja ir realizējusies. Tā kā krāsošanas ceha izveidē bija pietiekami ilgs sagatavošanās posms, tad pilnu iespēju un draudu analīzi ir jāveic vēlāk. Pagaidām gan turpinās ieviešanas posms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi