Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

72 gadu vecumā miris viens no The Beatles sākotnējā sastāva mūziķiem

72 gadu vecumā Vācijā mūžībā aizgājis viens no grupas The Beatles sākotnējā sastāva mūziķiem, dziedātājs un ģitārists Tonijs Šeridans, informēja laikraksts The New York Times.

Lai arī T.Šeridans kopā ar The Beatles nav muzicējis ilgi, viņa iesaistīšanās grupas darbībā uzskatāma par būtisku, norāda mediji. T.Šeridans, būdams jau pazīstams dziedātājs, kopā ar The Beatles sāka muzicēt 1960.gadā, kad grupā darbojās Džons Lenons, Pols Makartnijs, Džordžs Harisons, Stjuarts Satkliffs un Pīts Bests. Kad grupu pameta S.Satkliffs un P.Bests, P.Makartnijs kļuva par grupas basģitāristu, bet Ringo Stārs – par jauno bundzinieku.

1961.gadā vācu producents Berts Kemferts Hamburgā piedāvāja The Beatles un T.Šeridanam ierakstīt albumu – gan grupai atsevišķi, gan The Beatles kā T.Šeridana pavadošajam sastāvam. 1961.un 1962.gadā The Beatles kopā ar T.Šeridanu ierakstīja deviņas dziesmas – septiņās, tostarp grupas pirmajā singlā My Bonnie vokālo partiju izpildīja Tonijs, vienai dziesmai vokālu ierakstīja Dž.Lenons, bet vēl viena kompozīcija bija instrumentāla. Jaunais ieraksts iznāca ierakstu kompānijas Polydor Records paspārnē ar nosaukumu Tony Sheridan and the Beat Brothers. Izdevējs atteicās publicēt The Beatles nosaukumu uz plates, jo grupas nosaukums atgādināja kādu rupju vācu valodas vārdu.

Pēc singla My Bonnie izdošanas The Beatles kļuva arvien populārāka. Grupas jaunais menedžeris Braiens Epšteins gada laikā grupai sagādāja līgumu ar ierakstu kompāniju EMI.

T.Šeridana un The Beatles ceļi vēlāk pašķīrās, dziedātājs sešdesmitajos gados arvien vairāk pievērsās džezam. 2002.gadā T.Šeridans izdeva plati Vagabond, kurā tika iekļauti arī vairāki no viņa pirmā albuma ierakstiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko