Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Forbes: Simt pelnošāko slavenību sarakstā ir tikai 16 sievietes

Biznesa žurnāla Forbes ikgadējā simt visvairāk pelnošo slavenību sarakstā šogad iekļuvušas tikai 16 sievietes, vēsta britu laikraksts The Guardian.

Visu sarakstā esošo sieviešu kopējie ieņēmumi aizvadītā gada laikā ir 809 miljoni ASV dolāru (726 miljoni eiro), kamēr vīrieši kopā nopelnījuši 4,35 miljardus dolāru (3,9 miljardus eiro).

Saraksts atspoguļo izklaides industrijā un sabiedrībā valdošo ienākumu nevienlīdzību, norāda Forbes.

Žurnāls atsaucās uz jaunākajiem statistikas datiem, ka ASV baltādainās sievietes nopelna 78 centus uz katru dolāru, ko saņem baltādains vīrietis. Latīņamerikāņu izcelsmes sievietes nopelna 56 centus, melnādainās sievietes 64 centus un indiānietes 59 centus uz katru baltādaino vīriešu nopelnīto dolāru.

Forbes sarakstā pirmo vietu ieņem pasaulslavenie bokseri amerikānis Floids Meivezers un filipīnietis Manijs Pakiao, kuri maijā satikās boksa ringā. Kā zināms, Meivezera un Pakiao cīņā pēc punktiem uzvarēja amerikānis.

Visvairāk pelnošā sieviešu dzimuma slavenība ir amerikāņu dziedātāja Keitija Perija. Pirmajā desmitniekā iekļuvusi arī popzvaigzne Teilora Svifta.

Simtniekā ir televīzijas zvaigznes Elena Dedženeresa, Sofija Vergara, tiesnese Džūdija Šaindlina un Keilija Kuko-Svītinga, kā arī Dženifera Lorensa un Skārleta Johansone, kuras ir vienīgās aktrises sarakstā.

"Slavenākās aktrises saņem tikpat lielu atalgojumu kā viņu vīriešu dzimuma kolēģi, taču ieņēmumi nav vienlīdzīgi, jo sievietēm ir mazāk galveno lomu," 2013.gadā žurnālam Forbes skaidroja toreizējā kinostudijas Sony līdzpriekšsēdētāja Eimija Paskāla.

Perija bija vienīgā slavenība sieviete, kura piekrita komentēt simt pelnošāko slavenību sarakstu. "Es negribu lielīties," viņa teica. "Es gribu iedvesmot citas sievietes."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko