Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aprīļa nogalē atkārtoti izrādīs dejas izrādi Mēs esam ceļotāji

27.aprīlī Dailes teātrī skatītāju lielās atsaucības dēļ atkārtoti tiks izrādīta džeza dejas izrāde Mēs esam ceļotāji, Iestudējums iecerēts kā gaiša filozofiska saruna ar skatītāju, dejas valodā pieskaroties dvēseles nemirstības tēmai. „Šī izrāde galvenokārt būs par mīlestību. Īstu. Un mūžīgu,” atklāja izrādes horeogrāfe Līga Liberte.

Dejas izrāde pirmizrādi piedzīvoja pērnā gada novembrī, tā bija jau ceturtā deju studijas Body and Soul un L.Libertes kopīgi veidotā izrāde.

Laikmetīgā džeza dejas izrādē Mēs esam ceļotāji piedalās 13 dejotāji, izrādi paspilgtina arī īpaši veidotās video projekcijas. Iestudējuma laikā savas kompozīcijas izpildīs jaunā komponiste un dziedātāja Marta Ritova, kuras smeldzīgā mūzika papildina izrādes filozofisko un emocionālo noskaņu.

L.Libertei izrāde ir personiska, jo veltīta diviem tuviem, pāragri no dzīves aizgājušiem cilvēkiem. Horeogrāfe tic, ka „ar cilvēka piedzimšanu nekas nesākas un ar viņa nāvi nekas nebeidzas”. “Dvēsele ceļo mūžīgi. Tā ir gaisma, vibrācija un mīlestība,” skaidroja L.Liberte.

L.Liberte ir Latvijas Kultūras akadēmijas horeogrāfijas nodaļas absolvente un viena no spēcīgākajām džeza dejas speciālistēm Latvijā. Viņa regulāri paaugstina savu kvalifikāciju ārzemēs – Lielbritānijā, Francijā un ASV. L.Liberte pērnā gada nogalē trīs mēnešus pavadīja Ņujorkas slavenajā Brodvejas dejas skolā. „Tas bija fantastiski grūts piedzīvojums, jo dejošanas līmenis tur ir pats augstākais pasaulē. Esot tur, saproti, ka esi pasaules dejošanas centrā un tur viss ir iespējams. Šajos trīs mēnešos esmu ieguvusi ļoti daudz praktiskas un teorētiskas zināšanas. Šajā braucienā es arī sapratu, kāpēc amerikāņi ir tik labi dejotāji un kas mums būtu jādara, lai mēs būtu tādā pašā profesionālā līmenī kā viņi,” atklāja horeogrāfe, solot, ka gūtās zināšanas un pieredzi izmantos teātra nodarbībās Latvijā.

Dejas izrādi Mēs esam ceļotāji Dailes teātra Mazajā zālē varēs noskatīties 27.aprīlī plkst. 15.00 un 18.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko