Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bejonsē un Jay-Z iekuļas nepatikšanās Kubas ceļojuma dēļ

Dziedātājas Bejonsē un repera Jay-Z ceļojums uz Amerikas Savienotajām Valstīm nedraudzīgo Kubu, kā izrādās, varētu beigties ar lielu skandālu. Divi ASV kongresa pārstāvji pieprasījuši Valsts kasei informāciju par popdīvas un viņas vīra ceļojumu uz šo valsti, ziņo ārzemju mediji. Kā zināms, ASV noteiktais embargo liedz lielākajai daļai amerikāņu iespēju apmeklēt Kubu bez īpašas ASV valdības piešķirtas licences.

Dziedātāja Bejonsē, kura pazīstama kā aktīva ASV prezidenta Baraka Obamas atbalstītāja, un Jay-Z Kubā nupat nosvinējuši savu piekto kāzu gadadienu, apmeklējot Havanas restorānus, kā arī dodoties ekskursijās. Abus mūziķus šajā valstī sagaidījuši arī lieli fanu pūļi.

Taču ceļojums uz Kubu izraisījis arī pastiprinātu likumdevēju interesi. Divi kongresa pārstāvji – Ailīna Rosa-Letinena un Mario Diazs-Balarts – ASV valsts iestādēm ir nosūtījuši oficiālu informācijas pieprasījumu par to, „kāda veida licenci, kādiem mērķiem Bejonsē un Jay-Z saņēma, un kurš šādu ceļojumu apstiprināja“, ziņo aģentūra Reuters.

„Neraugoties uz skaidru aizliegumu doties tūrisma braucienos uz Kubu, daudzi preses izdevumi pāra ceļojumu aprakstīja kā tūrismu“, norādīts kongresa pārstāvju vēstulē. „Mēs pārstāvam kopienu, kurā daudzi, tostarp bijušie politiskie ieslodzītie un nevainīgo nogalināto ģimenes ir cietušas Kastro režīma nežēlības dēļ,“ uzsvērts A.Rosas- Letinenas un M.Diaza-Balarta vēstulē.

Savukārt ASV varasiestāžu pārstāve Havanā aģentūrai Reuters atzina, ka nav informēta, vai Bejonsē un Jay-Z izņēma ceļojumam nepieciešamo licenci. Ja tādas pāra rīcībā nebija, mūziķi tikšot sodīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko