Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Grīziņkalna skeitparkā atklāta Ghetto Games jaunā sezona

Ar iespaidīgu šovu un ielu basketbola sacensībām pirmdien, 13.maijā, Grīziņkalna skeitparkā tika atklāta jauniešu ielu kultūras un sporta kustības Ghetto Games jaunā sezona.

Sezonas atklāšanas pasākumā ar paraugdemonstrējumiem uzstājās Jānis Rozītis, Austrumeiropā un Ziemeļeiropā spēcīgākais ielu motociklu frīstaila braucējs, ielu vingrotāji, dejotāji, skeitparka sporta veidu pārstāvji. Savukārt savu spēles prasmi vairākās vecuma grupās pierādīja jaunie basketbolisti un basketbolistes, sacensībās startējot 121 komandas sastāvā.

Ghetto Games
sezonas atklāšanas Ghetto Basket turnīrā vīriešu komandu vidū pirmo vietu izcīnīja Mazais/Sportosimvisi.lv basketbolisti - Kristaps Dārgais, Artūrs Kramiņš, Armands Seņkāns un Artūrs Dušelis. Finālā viņi ar 21:11 pārspēja PBTrade.lv. Trešo vietu ieguva Baltic Casting Agency.

Sieviešu grupā par līderi kļuva komanda Persiki, kurā spēlēja Ieva Vītola, Ieva Malkevica un Laura Keistere. Otrajā vietā ierindojās komanda Džonijs, bet trešajā -  Pizāri.

U16 grupā uzvarēja komanda Sveg - Madars Kokins, Eduards Kučinskis, Ralfs Gulāns, Mārcis Saulītis, savukārt U14 grupā - komanda Futbolisti, kuras sastāvā startēja Gints Zomerfelds, Kristaps Vītoliņš, Aleksis Emsiņš, Aivars Dambis.

Kopā ar vairākiem simtiem ielu sporta veidu fanu un viņu līdzjutējiem Ghetto Family jauno spēļu sezonas atklāšanu vēroja arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, uzņēmējs Viesturs Koziols, ar kura un organizācijas Avantis atbalstu savulaik tapa Grīziņkalna skeitparks, Ghetto Family komandas jaunie dalībnieki – autosportists Jānis Tomsons, Ghetto MX Team, mūziķis GACHO, kā arī Zālītes speciālās internātpamatskolas audzēkņi. Pasākumu vadīja televīzijas personība Renārs Zeltiņš un Ghetto Family dibinātājs Raimonds Elbakjans, kurš 13.maijā saņēma daudzus apsveikumus, jo svinēja dzimšanas dienu.

"Šis pasākums iedvesmos audzēkņus sportošanai," atzina Zālītes speciālās internātpamatskolas direktora vietniece audzināšanas darbā Ilze Arāja. Kopā ar viņu atklāšanas pasākumu vēroja 47 skolas audzēkņi, kuri pasākuma laikā aktīvi iesaistījās arī dejošanā. "Uzstāties jau gribas, bet grūti ir saņemties un darīt kaut ko regulāri," par skolēnu ikdienas izaicinājumiem stāstīja I.Arāja, atklājot, ka Ghetto Games pasākums palīdzēs audzēkņus iesaistīties arī jaunās nodarbēs.

13.maijā atklāšanas pasākumā Grīziņkalna skeitparkā pirmo lasītāju rokās nonāca arī 100 lapaspušu biezais žurnāls Ghetto Tabasco, kas tapis interneta dzīvesstila žurnāla Tabasco veidotājiem apvienojot spēkus ar Ghetto Family.

Pirmajā žurnāla numurā var lasīt intervijas ar kādreiz tik populārās grupas Fact dalībniekiem – reperi Ozolu, Gustavo un Čižiku, māksliniekiem Vladislavu Lakši un Kiwie, skeitbordistu Madaru Apsi, veikbordisti un kaitotāju Santu Vēveri un daudziem citiem. Turpmāk šo žurnālu varēs iegādāties visos Ghetto Games pasākumos un vairākos specializētajos veikalos.

Kā zināms, piektajā sezonā ielu kultūras un sporta kustībai Ghetto Games pievienojušies jauni sporta veidi un sportisti, savukārt kuplais sporta sacensību pulks papildināts arī ar mūzikas un deju pasākumiem, ielu kultūras minifestivāliem. Šajā sezonā paredzēti trīs svarīgi notikumi - 18.maijā Jauniešu dienu ietvaros Ghetto Games notiks Jēkabpilī, no 8.līdz 11.augustam Ventspilī tiks rīkots starptautiskais Ghetto Games festivāls, savukārt sezona noslēgsies ar vērienīgo pasākumu 31.augustā Rīgā, 11.novembra krastmalā.

Ghetto Games ietvaros vasarā visā Latvijā jau tradicionāli būs iespējams piedalīties Ghetto Basket, Ghetto Football, Ghetto Dance un Ghetto Extreme sacensībās. Šosezon paralēli šiem sporta veidiem sacensības notiks arī regbijā un florbolā – Ghetto Floorball atklāšanas sacensības notiks 14.maijā, savukārt pirmā Ghetto Rugby spēle notiks Daugavas stadionā 24.maijā. „Ghetto Family“ paspārnē motokrosa sacesnībās startēs arī Ghetto MX Team.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko