Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Juris Kaukulis un Jauno Jāņu orķestris publicē jaunā albuma tituldziesmu Ieviņa

Mūziķis Juris Kaukulis un jaunā folka apvienība JJO (Jauno Jāņu orķestris) publicē gaidāmā studijas albuma otro vēstnesi – tituldziesmu Ieviņa un tās video. Jaunā albuma atklāšanas koncerts 30. aprīlī, mūzikas namā Daile.

"Ieviņa ir dziesma, kas ziemas vidū rakstīta par pavasari – pilna jūtām, vēlmēm un gaidām. Beidzot ledus ir kusis, sēklas sprāgst gaisā, ārā dodas jauna dzīvība, un arī mūsu Ieviņa vienos ziedos nāk arī pie jums," par jauno dziesmu saka mūzikas autors Juris Kaukulis.

"Cerības par siltu vasaru. Cerības, ka dēstītie stādi ziedēs un nesīs cerētos augļus – tāda ir šī dziesma, tāda ir mūsu Ieviņa. Tas ir brīdis, kad tu jau ar vienu nāsi jau jūti - kaut kur tālumā smaržo jāņuguns. Reizē līdzi zogas skumjas, jo ir skaidrs, ka viss ir gaistošs, arī pavasaris. Dziesma rakstīta ilgākā laika posmā, meklējot gan tās skanējumu, gan visa JJO otrā albuma kopskaņu. Mūsu ansamblis vēl ir jauns un pavasarīgu ideju pilns, un tieši Ieviņa raksturo visu jaunā albuma skanējumu kopumā," turpina Kaukulis.

JJO albuma tituldziesma Ieviņa tāpat kā viss gaidāmais studijas ieraksts, skan latvju dainu vārdos. Tos grupa lietojusi kā dzejiskas emociju zīmes, iedzīvinot tautasdziesmas jaunā mūzikā. Kompozīciju ieskaņojuši un aranžējuši visi JJO mūziķi: Juris Kaukulis (balss, ģitāra), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Kaspars Tobis (akordeons), Ieva Strode (balss, vijole), Valērijs Cīrulis (balss, mandolīna) un Andris Veinbergs (bass). Producents – Aldis Zaļūksnis.

Dziesmai Ieviņa tapis arī režisora Ritvara Blukas filmēts video. Par atbalstu video tapšanā grupa sirsnīgi pateicas Latvijas Universitātes Konferenču un atpūtas kompleksam Ratnieki, īpaši Sanitai Reidei-Zēģelei, Edgaram Zēģelem, Olgai Zagorskai un Aleksim Bondaram.

Apvienība Jauno Jāņu orķestris, dibināta kā grupas Dzelzs vilks folkmūzikas atvasinājums, turpina darboties neatkarīgi, nosaukumā lietojot saīsinājumu JJO. Šogad, sekojot agrāk izdotajam albumam Kālabad (2013), kas nominēts balvai Zelta mikrofons, JJO gatavo otro studijas albumu Ieviņa.

Albuma Ieviņa atklāšanas koncerts notiks 30. aprīlī, Rīgā, mūzikas namā Daile, plkst.19. Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu paradīze tirdzniecības vietās.

Albums Ieviņa top ar Siguldas novada pašvaldības, Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) un AKKA/LAA autora stipendijas atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko