Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kalnciema kvartālā 3.augustā koncertēs ansamblis Manta un roka trio Spāre

Ceturtdien, 3. augustā Kalnciema kvartālā bezmaksas brīvdabas koncertus sniegs ansamblis Manta ar jauno albumu Karaliene, kā arī latviešu jaunās paaudzes psihodēliskā roka trio Spāre. Savukārt koncertu iesildīs jauna indie pop grupa Zilo džinsu serenāde/Blue Jean Serenade.

Bezmaksas brīvdabas koncerta norises laiks Kalnciema kvartālā paredzēts no plkst.19 līdz plkst.23.

Ansamblis Manta ir viens no redzamākajiem latviešu alternatīvās scēnas pārstāvjiem, kas guvis piekrišanu arī ārpus tās. Pirmais albums Manta ieguvis vairākas Latvijas mūzikas balvas, grupa aktīvi koncertējusi Latvijā, uzstājusies arī Lietuvā un Igaunijā, taču ansambļa otrais dziesmu albums Karaliene Anna ir savdabīga, tēlaina, tumša mūzika, kas klejo dažādos žanros. Dziesmas un to aranžējumi balstīti tekstos, ar kuriem var iepazīties gan oriģinālvalodā, gan angliski.

Grupas Spāre koncerts līdzinās dīdžeja setam, kurā mūzika tiek attīstīta lēnām, to balstot uz atsperīgiem bungu bītiem un ģitāru rifiem, tam pa virsu attīstot dažādas gan ļoti vienkāršas, gan ļoti komplicētas melodiskās un ritmiskās idejas. Grupas mūzika rodas spontāni uz vietas. Pamatā balstīta psihodēliskā roka skaņu pasaulē, tā ir ritmiski atsperīga un eksplozīva, enerģiski lādēta un intensīva, inovatīva un pārsteigumiem pilna; izšķīdinot žanriskās barjeras un tiecas pretī nezināmajam.

Koncerta organizatori informē, ka ir paredzētas sēdvietas, taču uz šīs grupas koncertu ieteicams vilkt ērtākus apavus, jo mūzika liks kustēties.

Koncerta iesildītāji - Zilo džinsu serenāde/ Blue Jean Serenade - jauna indie pop grupa, kas dziesmas izpilda gan latviešu, gan angļu valodā. Izveidota Kandavā, kad 2014. gadā basketbola nometnes laikā divi komandas biedri izdomāja brīvo laiku starp treniņiem pavadīt, spēlējot populāru dziesmu kaverversijas uz akustiskās ģitāras un miskasti izmantojot bungu vietā.Tagad tas ir 5 cilvēku ansamblis, kurā šobrīd tiek spēlētas ne tikai ģitāra un bungas, bet arī klavieres, līdģitāra un bass.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko