Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Naumova: Čigāni jeb romi ir īpaša tauta, kas saglabājusi savu identitāti

Ar muzikālu izrādi Romani Rat jeb Čigānu nakts, kas nedaudz līdzinās Discovery Channel pārraidei uz skatuves, dziedātāja Marija Naumova atzīmē savas radošās darbības divdesmitgadi.

Kaut ko vienkāršu es vairs negribu – KDi teic skatuves māksliniece Marija Naumova, kura pērn – pēc iepriekšējās franču estrādes mūzikai veltītās programmas Pusnakts Parīzē izskaņas – atskārtusi, ka ikvienai nākamajai viņas performancei uz skatuves jākļūst arvien pilnasinīgākai un sarežģītākai. Koncertprogrammu veidošanas procesu dziedātāja labprāt dēvē par pētījumu, un jaunākais no tiem – muzikālā izrāde Romani Rat jeb Čigānu nakts – esot īpašs.

Šovakar, 29. augustā, Valmieras Kultūras centrā un 31. augustā Dzintaru koncertzālē Jūrmalā šajā uzvedumā, kas apvieno mūziku, deju un video, kā arī izpildītājus no Francijas, Spānijas, Beļģijas, Rumānijas un Latvijas, Marija Naumova iepazīstinās klausītājus ar romu kultūras vēsturi un vairākiem mūzikas stiliem, kas radušies, romu mūzikai sintezējoties ar citu tautu muzikālajām tradīcijām. 

Lanas Kazlauskienes interviju ar Mariju Naumovu lasi 29. augusta KDi!

Top komentāri

Docents
D
Čigāni.. sauksim visu savos vardos ;)
Ieva
I
Vakar bija koncerts Jelgavā. Kolosāls! Izcili mūziķi, dejotāji un, protams, Marija! Marija ne tikai dziedāja, bet dejoja superīgi, kā īsta čigāniete. Paldies par jauko vakaru!
Ameba
A
Tie Marijas N. projekti atgādina komjauniešu aģitbrigādes. Tik politkorekti ņemties ir vai nu dīvaini vai kāda eiropas projekta apmaksāti. Mākslā . it īpaši šovbiznesā, jābūt NERVAM un zināmai bravūrai vai pat provokācijai. Bet lakstošanās ap apšaubāmiem dizaineriem un apšaubāmiem Lielās Romu kultūras pārstāvjiem.... :) ............phē. ko ta leks un krūtežu purinās arī kā stīva vista?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko