Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Pauls: PeR vēl nopietni jāpiestrādā pie sava priekšnesuma

Komponists Raimonds Pauls, kurš vakar tikai daļēji sekojis līdzi Eirovīzijas nacionālajai atlasei, uzskata, ka uzvarētājiem - puišu grupai PeR - līdz Eirovīzijas konkursam Zviedrijā vēl nopietni būs jāpiestrādā pie sava priekšnesuma.

"Viņi dara savu iespēju robežās, ko var, un cenšas piesaistīt jauniešu auditoriju. Tur pie numura vēl ir nopietni jāpiestrādā un jāpārdomā vizuālais koptēls. Tam, kā viņi sevi "pārdos", ir liela nozīme," priekšnesumu komentēja maestro. Viņš paskaidroja, ka dziesmai bieži vien ir otrā plāna loma, un galvenais ir vizuālais efekts. 

Paulam ir arī savs viedoklis par balsojumu, tas esot bijis diezgan savdabīgs. Lūgts paskaidrot sīkāk, viņš teica: "Kā jau parasti, tauta balso, viņiem ir savi uzskati". 

Spriežot par visu mūziķu uzstāšanos, komponists atzina, ka spilgtu tēlu nacionālajā atlasē nav bijis, bet, viņaprāt, viena no talantīgākajiem bijusi dziedātāja Samanta Tīna - viņas priekšnesums tuvojies profesionālai dziedāšanai. 

Viņš arī neprognozēja, ka kā puišu grupai veiksies galvenajās sacensībās Zviedrijā - viss atkarīgs no tā, kādi būs pārējie konkursanti. "Tā ir laimes spēle, tu nekad nezini, kas blakus var gadīties, cik spēcīgi ir citi," sacīja Pauls. 

Maestro uzskata, ka daudz kas tagad būšot atkarīgs arī no tā, kādu iespaidu viņu dziesma atstās uz pārējām radiostacijām Eiropā. Komponists mūziķiem novēlēja veiksmi galvenajās sacensībās. "Uzvarējuši ir, lai zēni domā, ko tālāk darīt," viņš noteica. 

Savukārt komponists Guntars Račs atzina, ka, lai gan sekojis nacionālajai atlasei, viņš neņemas prognozēt grupas PeR izredzes Zviedrijā. 

Tikmēr mūziķi, kas Latviju iepriekšējos gados ir pārstāvējuši starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, atturas prognozēt šogad izvēlētās puišu grupas PeR izredzes Zviedrijā, taču uzsver, ka liela nozīme būs šovam.

Latviju pagājušogad notikušajā konkursā pārstāvēja dziedātāja Anmary. Viņa atzina, ka ir grūti prognozēt, kādas būs puišu izredzes maijā notiekošajā konkursā Zviedrijā. Taču dziedātāja vērtēja, ka PeR dalībnieki ir atraktīvi un māk darboties ar publiku. "Dziesmai ir kods, ir tā lipīgā frāze, ko viegli atcerēties - tas varētu nostrādāt," viņa sprieda. Galvenais ir, lai grupa izdara to labāko, ko spēj, un tad viss būšot kārtībā, uzvēra dziedātāja.

Runājot par pārējiem konkursa dalībniekiem, kas piedalījās nacionālajā atlasē, Anmary atzina, ka bijušas dziesmas, kas viņai patika, bet tomēr vokāli šķita par vāju. Viņasprāt, arī žūrijai bijis līdzīgs vērtējums par uzvarētājiem.

Dziedātāja gan aicināja latviešus nevis zākāt nacionālās atlases uzvarētājus, bet gan atbalstīt un teikt, ka ir malači. "Paši jau izvēlamies," viņa noteica.

Savulaik Latviju Eirovīzijas konkursā pārstāvējušais dziedātājs Kaža jeb Kārlis Būmeistars pats vakar nav vērojis nacionālo atlasi, vien zināja, kas ir ieguvis tiesības pārstāvēt Latviju konkursā Zviedrijā. Viņaprāt, ir grūti prognozēt mūsu pārstāvju izredzes, jo nav zināms, cik spēcīgi būs konkurenti.

Tomēr, ņemot vērā to, ka grupā ir tikai trīs dalībnieki, ļoti būtiski būšot tas, ko viņi rādīs un projicēs uz ekrāniem, lai atstātu iespaidu.

Jau ziņots, ka Eirovīzijas nacionālajā atlasē, kas vakar notika Ventspilī, visaugstāko vērtējumu ieguva puišu grupa PeR ar dziesmu Here we go. PeR puiši nacionālās atlases finālā piedalījās ar divām dziesmām, un superfinālā, kurā cīņu par uzvaru turpināja trīs no konkursa dalībniekiem, viņi iekļuva ar dziesmu Here we go

Konkursa nacionālās atlases superfinālā PeR skaņdarbs konkurēja ar Samantas Tīnas dziesmu I Need a Hero un Martas Ritovas dziesmu I am who I am.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Ielūdz strübergs un Horens: MAMA DŽAGA MAMA RAGA!

Sestdien, 20. aprīlī, ar jaunu dziesmu “MAMA DŽAGA MAMA RAGA!” klajā nākuši strübergs un Horens, kuri līdz ar šo dziesmu vēlas vairot mieru un mīlestību ikvienā cilvēkā atsevišķi un visos kopumā. Sing...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko