Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Reiterna namā muzicēs Prievīšu Andris un grupa Līga

Ceturtdien, 21. februārī, plkst. 19.00 Latvijas 1. rokkafejnīcā Reiterna namā muzicēs dziesminieks Prievīšu Andris ar grupu Līga. Šajā dziesmu vakarā notiks arī pirmatskaņojums Valda Atāla kompozīcijai Vilka dziesma grupas Līga izpildījumā.

Grupa ar īsākiem vai garākiem pārtraukumiem darbojas kopš 1996. gada, kad to dibināja latviešu folkmūziķis, komponists un koklētājs Prievīšu Andris kopā ar saviem diviem pirmajiem atbalstītājiem – Ati Pelčeru un Eināru Kvili. Grupa vairākkārtīgi piedalījusies festivālā Bildes, dažādos folkmūzikas festivālos un citos pasākumos Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Cēsīs, Valmierā, Dikļos, Kandavā, Tukumā, Pāvilostā un citviet.

Līdzās etniskajām koklēm un dažkārt ģīgai grupā skan akustiskās ģitāras, basģitāra, dažādi mandolīnas tipa skaņrīki, klasiskie instrumenti – oboja, flauta, blokflauta, vijole, alts un čells, kā arī afrikāņu, arābu un latīņamerikāņu perkusijas un atsevišķos gadījumos arī elektroģitāra, bungas, saksofons, grieķu buzuki, peruāņu, meksikāņu, portugāļu un citu tautu etniskie un viduslaiku senās mūzikas skaņrīki, un pat indiešu instrumenti – sitāra, tampūrs un tabla.

Dziesmu vakaram Reiterna namā grupa īpaši gatavojas gan domājot par koncertprogrammu, gan aicinot muzicēt dalībniekus ne tikai no Rīgas, bet arī Liepājas. Grupas sastāvā ceturtdienas vakarā spēlēs Prievīšu Andris (balss, kokles), Solveiga Kaļva (balss), Ēriks Pozemkovskis (balss), Arnolds Kārklis (balss, akustiskā ģitāra, mandolīna, mandočells), Kristaps Sudmalis (elektroģitāra, akustiskā ģitāra), Atis Pelčers (akustiskā basģitāra), Inga Meijere (vijole, balss), Ieva Lavrinoviča (čells), Ieva Vītoliņa (oboja) un Nils Īle (kongas, džamba, perkusijas).

Repertuāru galvenokārt veido tās vadītāja Prievīšu Andra (Andra Mičuļa) kompozīcijas, atsevišķas Imanta Kalniņa, Johana (Jāņa Vītola), Valda Atāla dziesmas un latviešu tautas dziesmas Prievīšu Andra aranžējumā, kā arī dažādi instrumentāli skaņdarbi.

Dziesmu vakari katru otro ceturtdienu tiek rīkoti Latvijas 1. Rokkafejnīcā Reiterna nams, kas atrodas Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko