Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Kūpers (attēlā), visticamāk, vienkārši bija piemirsis, ka viņa īpašumā ir darbs, kura vērtība kopš 70. gadiem ir būtiski augusi

Rokmūziķis Eliss Kūpers uzgājis sen piemirstu Endija Vorhola darbu

Rokmūziķis Eliss Kūpers mantu glabāšanas skapī uzgājis pazīstamā popārta meistara Endija Vorhola darbu, kura vērtība varētu būt mērāma miljonos, vēsta The Guardian. Mākslas darbs tur, visu piemirsts un sarullēts trubiņā, atradies vairāk nekā 40 gadu.

Darbs ir silkscreen tehnikā veidots Little Electric Chair (Mazais elektriskais krēsls) no Vorhola Death and Disaster (Nāve un posts) darbu sērijas, kurš tā arī nekad netika ievietots rāmī un visus šos gadus glabājies kopā ar vairākiem citiem Elisa Kūpera turnejas atribūtiem. Darbā atveidots elektriskais krēsls, identisks tādam, kuru tā dēvētā šokroka žanra pārstāvis Kūpers 70.gadu sākumā izmantoja savos šovos, imitējot nāvessoda izpildi. 

Kūpera ilggadējais menedžeris Šeps Gordons atklāja, ka Kūpers ar Vorholu iepazinušies Ņujorkā, naktsklubā Max’s Kansas City.

"Tas notika 1972. gadā, Eliss bija pārvācies uz Ņujorku kopa ar savu draudzeni. Endijs bija sava veida grūpija, un arī Eliss tāds bija. Viņiem patika slavenu cilvēku kompānija, tāpēc viņi sāka satikties un kopā doties izklaidēties," izdevumam The Guardian pastāstīja Gordons. 

Tostarp Vorhols apmeklējis Kūpera koncertu, kur notika minētā nāvessoda izpildes imitācija ar elektrisko krēslu. Vorhola attēls veidots pēc 1953. gadā uzņemtas preses fotogrāfijas, kurā redzams elektriskais krēsls Singsingas cietuma nāvessoda izpildes telpā. Šajā krēslā togad spriedumu izpildīja Jūliusam un Etelei Rozenbergiem, kurus notiesāja par plāniem nodot Krievijai ASV kodolprogrammas noslēpumus.

2015. gada novembrī Christie's izsoļu namā līdzīgs mākslas darbs, tikai zaļā, nevis sarkanā krāsā, datēts ar 1964. gadu, tika pārdots par aptuveni desmit miljoniem eiro, vēsta The Daily Beast.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 24.04.2023.

Kārtoju skapī zeķu atvilktni un konstatēju, ka 100 zeķu diemžēl nav 50 zeķu pāru, bet tikai 100 zeķu…

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko