Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Smagās mūzikas festivālā Vācijā alu piegādās pa lielu cauruļvadu

Vācijā notiekošā ikgadējā smagās mūzikas festivāla Wacken Open Air organizatori nolēmuši optimizēt veidu, kā līdz tūkstošiem izslāpušo apmeklētāju nogādāt daudzu festivālu neatņemamu sastāvdaļu - alu. Proti, lai ātrāk apkalpotu aptuveni 75 tūkstošus smagās mūzikas cienītāju, kas ik gadu apmeklē festivālu, nolemts atteikties no alus piegādes mucās un ierīkot speciālu pazemes cauruļvadu, pa kuru piegādāt grādīgo dziru, vēsta medijs Vice.

Festivālā, kurš notiek nelielā pilsētiņā Vakenā ar 1800 pastāvīgajiem iedzīvotājiem, metālmūzikas cienītāji ik gadu patērē aptuveni 400 tūkstošus litru alu. Organizatori secinājuši, ka gan no apkalpošanas ātruma, gan loģistikas viedokļa (pilno mucu vešana un tukšo mucu aizvākšana no cilvēkiem pilnās festivāla norises teritorijas) efektīvāks risinājums būs pazemes cauruļvada ierīkošana, pa kuru festivāla laikā tiks piegādāts alus.

"Vēl pērn mums allaž bija jāizdabū dučiem lielu alus mucu cauri festivāla teritorijai. Jāatved pilnās mucas pirms mūziķu uzstāšanās un jāaizvāc tukšās pēc tam. No šiem pārvadājumiem var izvairīties. Tāpat apkalpošana pie bāriem būs ātrāka - vairs nebūs jāgaida, kamēr pie alus krāniem tiks pievienota jauna muca," norādīts festivāla izplatītā paziņojumā.

Cauruļvada ierīkošana izmaksās visnotaļ prāvu summu - aptuveni miljonu eiro, taču festivāla popularitāte un apmeklētāju kāre pēc alus, visticamāk, ļaus ieguldījumus ātri atpelnīt.

 

Top komentāri

NuganJau
N
Tas foto jau tikai ilustratīvs, gan jau caurules būs kādas pāris collas max... Tā lielā varētu būt jau pārstrādātajam alum :)
Ots
O
Nu bildē jebkuram tehniskam cilvēkam ir skaidrs ka lielāka caurule nav spiedienam , tàtad lietus ūdens un čuras....mazās ir ūdenim un dažādām alus škirnēm zem spiedina ....nedzers visi tak vienu aliņu ....un kà zinām Vācija nav Čehija un tur labs aliņš sākas virs 6% a pàrejais garšo pēc mīzeliem, vienīgi Koln vèl baudāms.....un visu mès jau izstrēbām KČ. Nav labàka aliņa , kà Latvijā....
Kārlis
K
Tā arī netop skaidrs no kurienes tas vads nāks (alus darītavas ?) un cik garš. Jo lai šāda diametra cauruli piepildītu ar alu, kaut vai pāris km garumā, tur tak vajag simtiem tonnu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko