Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Šogad ASV kinostudiju kopējie kases ieņēmumi sasniedz rekordaugstu summu

Šogad ASV kinostudiju kopējie kases ieņēmumi sasnieguši rekordaugstu summu - 10,8 miljardus dolāru (5,7 miljardus latu). Kopējie kases ieņēmumi katru gadu kļūst arvien lielāki, jo inflācijas dēļ pieaug kino biļešu cenas. Tomēr amerikāņu interese par kino patiešām pieaugusi, jo pirmoreiz trīs gadu laikā palielinājies pārdoto kino biļešu skaits.

Biļešu pārdošanas apjoms pēdējās desmitgades laikā galvenokārt krities, pagājušogad ar 1,29 miljardiem biļešu sasniedzot zemāko punktu kopš 1995.gada. Taču šogad kinoindustrija atkopusies, kopumā pārdodot 1,36 miljardus biļešu. Lai arī to nevar salīdzināt ar 1,6 miljardiem biļešu 2002.gadā, tomēr mājas kinozāļu un visdažādāko izklaides tehnoloģiju laikmetā kinostudijas to tomēr uzskata par uzvaru.

"Tā noteikti ir uzvara," teica Paramount Pictures izplatīšanas nodaļas vadītājs Dons Heriss. "Ja mēs kā industrija radām produktu, kas cilvēkiem patīk, viņi labprāt dosies uz kinoteātri. Lai arī mūsdienās jebkurš var sēdēt mājās un noskatīties filmu uz sava lielā ekrāna ar augstu izšķirtspēju, cilvēki joprojām apmeklē kinoteātrus."

Šī gada kopējie kases ieņēmumi pārspēj 2009.gada rekordu, kad kopumā tika nopelnīti 10,6 miljardi dolāru (5,6 miljardi latu).

2012.gada kases ieņēmumu līderi bija supervaroņu sāgas The Avengers (Atriebēji) un The Dark Knight Rises (Tumšais bruņinieks atgriežas), kā arī Džeimsa Bonda jaunākā daļa Skyfall (Operācija Skyfall). Starp pelnošākajām filmām ir arī grāvēji The Hunger Games (Bada spēles), The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part Two (Rītausma. Otrā daļa), Ice Age: Continental Drift (Ledus laikmets 4: Kontinentu dreifs) un citas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 8.05.2024.

80% cilvēku uzskata, ka pats grūtākais darbā, neatkarīgi no darba veida, ir celšanās agri no rīta.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko