Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Tūristus Ziemeļkarolīnā priecē pēkšņi izveidojusies sala

Ziemeļkarolīnas, ASV, piekrastē pie Hateras zemesraga uzradusies jauna sala - pirmie vēstneši par to liecināja vien pirms dažiem mēnešiem, proti, aprīlī, kad vietējie iedzīvotāji pamanījuši virs ūdens nelielu "pumpu". Nu sala, kura nodēvēta par Hateras salu, sasniedz 1,6 kilometru garumu, un to no kontinentālās daļas atdala aptuveni 100 metrus plata ūdens josla, vēsta National Geographic.

Hatera zemesrags ir tūristu, jo īpaši gliemežvāku kolekcionāru iecienīta vieta. Nu minēto vietu un jauno salu vēl populārāku padarījis kāds tūrists no Konektikutas Čads Koczera, kurš uzņēmis salas fotoattēlus ar dronu un bildes ievietojis sociālajā tīklā Instagram. 

 

A post shared by ???? (@chadonka) on

"Es ar savu līgavu devāmies uz zemesragu pēc vētras, lai vāktu gliemežvākus, un pamanījām zemes strēli, līdz kurai ar mašīnu nokļūt nebija iespējams. Izmantoju dronu, lai to pārbaudītu, un pamanīju šo skaisto salu," atminas Koczera.

Vietējais iedzīvotājs un vēsturnieks Denijs Koučs arī zināja teikt, ka uz salas cauri smiltīm vīd gan vaļu kauli, gan nogrimušu kuģu atliekas. 

Amatpersonas ziņkārīgos gan brīdina nemēģināt 100 metrus plato kanālu līdz salai veikt peldus, jo šajā apkaimē novērotas spēcīgas okeāna straumes, kā arī manītas haizivis un rajas. Tā vietā interesentiem tiek ieteikts izmantot kajaku vai SUP dēli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko