Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Noslēdzies VENDEN bērnu zīmējumu konkurss, uzvarētāji no dažādiem Latvijas novadiem

Noslēdzies jau trešais VENDEN organizētais bērnu zīmējumu konkurss “Ūdens mūsu pasaulē” par godu ANO Pasaules Ūdens dienai. Arī šogad konkursa balvu fondu veidoja 6000 EUR - par šo summu izglītības iestādēm, kurās mācās uzvarētāji, būs iespēja papildināt savu sporta inventāru vai izglītības procesam nepieciešamos materiālus. Konkursa uzvarētājus noteica gan publiskais balsojums, gan neatkarīgas mākslinieciskās žūrijas vērtējums. Vienam iesūtītajam zīmējumam VENDEN piešķīra arī savu simpātiju balvu.

VENDEN mārketinga direktore Jeļena Kozlova norāda, ka šogad aktivitāte konkursā krietni pārsniegusi iepriekšējos gadus. “Šogad mēs saņēmām 5512 bērnu zīmējumus, kas ir par teju 36% vairāk nekā pērn. Ja pagājušajā gadā konkursā zīmējumus iesniedza 332 pirmsskolas izglītības iestādes un izglītības iestādes, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas, tad šogad to skaits pārsniedza jau 400. Mums ir patiess prieks, ka aktīvi iesaistās pedagogi no visas Latvijas – arī balvas šogad ceļos uz dažādiem novadiem. Liels paldies pedagogiem par radošo pieeju, izdomu, aktivitāti un bērnu izglītošanu par ūdeni un tā nozīmi mūsu dzīvēs!”

Visvairāk jeb 1242 zīmējumus konkursā iesūtījušas 99 izglītības iestādes no Rīgas. Aktīvi bijuši pedagogi arī Liepājā (338 zīmējumi no 19 izglītības iestādēm), Jelgavā (239 zīmējumi no 15 izglītības iestādēm), Daugavpilī (233 zīmējumi), Cēsu novadā (218 zīmējumi), Valmieras novadā (201 zīmējums), Madonas novadā (189 zīmējumi), Kuldīgas novadā (181 zīmējums), Jūrmalā (168 zīmējumi), Tukuma novadā (160 zīmējumi), Dienvidkurzemes novadā (157 zīmējumi), Ogres un Saldus novadā (144 zīmējumi no katra), Jēkabpils novadā (134 zīmējumi), Siguldas novadā (131 zīmējums), Aizkraukles novadā (124 zīmējumi), Mārupes novadā (122 zīmējumi), Bauskas novadā (121 zīmējums) un Alūksnes novadā (112 zīmējumi) un citviet. Kopumā konkursā iesūtīti bērnu darbiņi no 35 Latvijas novadiem un 7 valstspilsētām.

Vairākas dienas visus iesūtītos bērnu zīmējumus vērtēja neatkarīga mākslinieciskā žūrija, kuras sastāvā bija divi mākslinieki, Latvijas Mākslinieku savienības biedri un Baldones Mākslas skolas pedagogi Tālivaldis Muzikants un Ieva Muzikante. Tālivaldis Muzikants žūrijas sniegto vērtējumu komentē šādi: “Šogad konkursā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits - vairāk nekā 5500 zīmējumu, kas, protams, bija liels izaicinājums žūrijai. Priecē, ka skolotāji bērniem mācījuši dažādas tehnikas - akvareļus, pasteļa krītiņus, guašu, flomāsterus. Bija pat gleznas plastilīnā un kolāžas ar smiltīm. Daudzi bērnu darbi šogad izceļas ar pozitīvu māksliniecisku un emocionālu ekspresiju, radošumu, bērna vecumam atbilstošu formu traktējumu, veiklu zīmējumu, interesantu kompozīciju un krāsu salikumu, kas rada dzīvespriecīgu iespaidu un vienlaikus asociējas ar ūdeni. Īpaši priecēja vairākas netradicionālas kompozīcijas, kā arī bērnu pētnieciskā un ekoloģiskā interese par ūdens tēmu. Gribu žūrijas vārdā izteikt lielu atzinību visiem dalībniekiem un viņu skolotājiem par ieguldīto darbu un pozitīvajām emocijām. Novēlu radošus darbus ik dienu un veiksmi arī nākamajos konkursos!”

Rezultātā žūrija noteica 5 uzvarētājus, 23 veicināšanas balvu un 103 pateicības rakstu par māksliniecisko izpildījumu saņēmējus. Pirmo piecu vietu ieguvēju pārstāvētās izglītības iestādes saņem naudas balvu 500 līdz 100 EUR apmērā sporta vai mācībām noderīgu materiālu iegādei, bet zīmējumu autori – balvu no VENDEN sadarbības partnera ģimenes izklaides un atpūtas parka ADVENTICA, kas atrodas Rīgā, iepirkšanās centrā “Olimpia”, un dāvanas no VENDEN.

 

Uzvarētāji pēc žūrijas vērtējuma:

"Princis Ūdiņš", Katrīna B., 6 gadi, Ludzas pilsētas 3. pirmsskolas izglītības iestāde "Namiņš";
"Burbuļcilvēciņi", Maija K., 3 gadi, Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde "Varavīksne";
"Mikrobi prom", Jānis S., 5 gadi, Lizuma pamatskolas pirmsskola;
"Zemūdens valstībā dzīvo brīnumi!", Viktorija S., 6 gadi, Daugavpils pilsētas 4. pirmsskolas izglītības iestāde;
"Ūdens meitene", Everita C., 7 gadi, Rīgas 267. pirmsskolas izglītības iestāde.

Detalizētu žūrijas skaidrojumu par sniegto vērtējumu var apskatīt www.udensdiena.lv/lv/home.

 

Uzvarētājus publiskā balsojuma 4 kategorijās (pēc zīmējuma autoru vecuma un skaita – individuāli vai grupā) noteica atbalstītāju aktivitāte. Katras kategorijas pirmās vietas ieguvēja pārstāvētā izglītības iestāde saņem 500 EUR sporta vai mācībām noderīgu materiālu iegādei, otrās vietas ieguvēja pārstāvētā izglītības iestāde saņem 300 EUR, bet trešās – 200 EUR. Savukārt zīmējumu autori saņem balvu no VENDEN sadarbības partnera ģimenes izklaides un atpūtas parka ADVENTICA, kas atrodas Rīgā, iepirkšanās centrā “Olimpia”, un dāvanas no VENDEN.

 

Publiskā balsojuma uzvarētāji:

Kategorija individuāls darbs, 2 - 4 gadi:

“Man patīk”, Emma K., 4 gadi, Jēkabpils novada Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestāde "Zvaniņš”;
,,Es peldu ūdenī'', Alberts Valts G., 4 gadi, Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde "Ieviņa";
“Zābaciņi”, Sofija K., 4 gadi, Aglonas pirmsskolas izglītības iestāde.

 

Kategorija grupas darbs, 2 - 4 gadi:

“Ūdenskritums”, grupa “Saulītes”, 3 gadi, Rīgas 254. pirmsskolas izglītības iestāde;
“Ūdens riņķot neapstāj”, grupa “Taurenīši”, 3 gadi, Jēkabpils novada Salas pirmsskolas izglītības iestāde "Ābelīte";
"Priecīgā lāsīte", kopīgs darbs, 2 gadi, Jēkabpils novada Salas pirmsskolas izglītības iestāde "Ābelīte".

Konkursa nolikums nosaka, ka izglītības iestāde katrā no publiskā balsojuma kategorijām var iegūt tikai 1 (vienu) naudas balvu, tāpēc neizsniegto balvu fonds tiek novirzīts nākamo vietu ieguvušajai(-ām) izglītības iestādei(-ēm). Šādā gadījumā zīmējumu autori tiek apbalvoti atbilstoši iegūtajām vietām, bet neizsniegto balvu fonds tiek novirzīts nākamo vietu ieguvušajai(-ām) izglītības iestādei(-ēm).

Trešās vietas balvas ieguvējs:

“Maza pasaule ūdens pilienā”, grupa “Zvaigznītes”, 4 gadi, Rīgas 273. pirmsskolas izglītības iestāde.

 

Kategorija individuāls darbs, 5 - 7 gadi:

“Draudzīgā ūdens pasaule”, Kate D., 6 gadi, Jēkabpils novada Salas pirmsskolas izglītības iestāde "Ābelīte";
“Ūdenskritums”, Marks O., 5 gadi, Ilūkstes pirmsskolas izglītības iestāde "Zvaniņš";
“Ūdens - no zemes līdz debesīm”, Mija K., 5 gadi, Daugavpils pilsētas 29. poļu pirmsskolas izglītības iestāde.

 

Kategorija grupas darbs, 5 - 7 gadi:

“Ūdens ir dzīvība!”, 10. grupa, 6 gadi, Rīgas 259. pirmsskolas izglītības iestāde;
“Dzīvības lāsīte”, grupa “Kamenītes”, 5 gadi, Jēkabpils novada Salas pirmsskolas izglītības iestāde "Ābelīte";
“Visiem vajag ūdeni!”, grupa “Mārītes”, 5 gadi, Rūjienas pirmsskolas izglītības iestāde "Vārpiņa".

 

Savukārt VENDEN simpātiju balvu ieguva sešgadīgā Amanda G. no Brocēnu pirmsskolas izglītības iestādes "Mūsmājas" ar zīmējumu “Skābais Plunkšķītis”, kas tapis iedvesmojoties no skolotājas sacerētās pasakas “Plunkšķītis”. Zīmējuma autore iegūst pateicības rakstu par māksliniecisko izpildījumu, dāvanas no VENDEN, kā arī balvu no sadarbības partnera ģimenes izklaides un atpūtas parka ADVENTICA, kas atrodas iepirkšanās centrā “Olimpia”. Balvas ieguvējas pārstāvētā izglītības iestāde saņem naudas balvu – 500 EUR sporta vai mācībām noderīgu materiālu papildināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko