Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Takata ASV atzīst vainu sprāgstošo gaisa spilvenu lietā

Japānas automašīnu rezerves daļu ražotājs Takata panācis vienošanos par vainas atzīšanu krāpniecības pārkāpumos un samaksās vienu miljardu dolāru (937,9 miljonus eiro), lai izbeigtu izmeklēšanu sprāgstošo gaisa spilvenu skandālā, paziņojušas ASV amatpersonas.

Tāpat ASV varasiestādes šajā lietā izvirzījušas apsūdzības trīs bijušajiem Takata vadītājiem, tādējādi šīm kļūstot par pirmajām kriminālapsūdzībām skandālā, kas radīja nepieciešamību īstenot lielāko automašīnu atsaukumu Savienoto Valstu vēsturē.

Šīm personām, kuras pameta uzņēmumu 2015.gadā, izvirzītas apsūdzības krāpniecībā, lai slēptu gaisa spilvenu defektus.

Takata kopš 2013.gada tika ierauts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvīgu atlūzu izplatīšanos.

Gandrīz katrs no pasaulē lielākajiem autoražotājiem bijis spiests atsaukt automašīnas, lai nomainītu defektīvos gaisa spilvenus, un šī defekta dēļ pasaulē bojā gājuši 16 cilvēki un vēl 100 guvuši ievainojumus.

Ar ASV Tieslietu ministriju panāktā vienošanās paredz, ka Takata maksās 25 miljonu dolāru naudassodu, izveidos 125 miljonu dolāru lielu fondu, lai izmaksātu kompensācijas upuriem, un samaksās 850 miljonus dolāru ietekmētajiem autoražotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko