Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Konkursa Kas notiek? tiešraidi vadīs grupa Musiqq, tai sekot līdzi Lattelecom.tv varēs ikviens

Piektdien, 17. oktobrī, kļuva zināms, ka laikraksta Diena rīkoto mūsdienu zināšanu pārbaudes konkursu Kas notiek?, kurš konkursa 15. jubilejas gadā norisināsies ineteraktīvi Lattelecom interneta televīzijas tiešraidē, vadīs grupas Musiqq mūziķi Marats Ogļezņevs un Emīls Balceris.

Latvijas populārā grupa Musiqq 24. oktobrī plkst. 9.00 aicina visu Latvijas skolu devīto klašu skolēnus, kā arī citus interesentus pārbaudīt savas zināšanas un erudīciju par notikumiem Latvijā un pasaulē, noskatoties savā datorā, planšetē vai viedtālrunī konkursa tiešraidi un mēģinot atbildēt uz 35 āķīgi interesantiem jautājumiem.

Devītklanieki cīnīsies par balvām, taču jebkuram būs interesanti atraktīvajā pārraidē pārbaudīt savas zināšanas par gada notikumiem Latvijā un pasaulē.

Emīls Balceris 2007. gadā, būdams Grobiņas vidusskolas 9. klases skolnieks, pats ir piedalījies konkursā Kas notiek?. Tajā gadā konkursā piedalījās ap 22 000 visas Latvijas skolu 9. klašu skolēnu. ''Toreiz visiem izdalīja anketas, kurās vienas stundas laikā bija jāieraksta pareizās atbildes. Bija forši.'' atceras Emīls.

''Es nevaru atklāt visus šīgada konkursa noslēpumus un nedrīkstu dot pat niecīgu mājienu par to, kas būs jautājumos, bet apgalvoju, ka būs interesanti,'' sola grupas Musiqq līderis Marats Ogļezņevs. ''Tāpēc es iesaku – 24. oktobra rītā ieslēdziet datoru, uzstellējiet Lattelecom.tv arī savām omītēm, un opjiem, kuriem patīk risināt krustvārdu mīklas – viņiem būs reāli interesanti. Citi varbūt savās skolās un darbos pa kluso var noskatīties konkursa Kas notiek? pārraidi savos viedtālruņos, planšetēs vai datoros.''

''Devītklasnieki, gatavojieties konkursam, savukārt mēs gatavojamies savas piektās dzimšanas dienas koncertam, kas 16. novembrī notiks koncertzālē Palladium Rīga,'' aicina Musiqq puiši.

Marats un Emīls 9. klašu skolēniem novēl panākumus konkursā un iesaka nenokavēt pieteikšanos tām skolām, kas to vēl nav paspējušas izdarīt. Konkursam Kas notiek? var pieteikties, aizpildot anketu portāla Diena.lv sadaļā www.diena.lv/kas-notiek.

Jubilejas konkursa norisi atbalsta inovatīvais komunikāciju uzņēmums Lattelecom, tādēļ šoreiz īpaši piedomāts pie konkursa interaktiviātes - 24. oktobrī, pirmo reizi konkursa vēsturē jautājumi tiks uzdoti interneta televīzijā Lattelecom.tv.

15 gadu laikā konkursā Kas notiek? ir piedalījušies vairāk nekā 360 000 devīto klašu skolēnu. Arī šogad konkursā tiks noteiktas piecas uzvarētājas klases un pieci individuālie uzvarētāji – pa vienam no Latgales, Kurzemes, Rīgas, Vidzemes un Zemgales - , vērtējot devītklasnieku zināšanas par notikumiem Latvijā un pasaulē.

Konkursa Kas notiek? mērķis ir veicināt jauniešu interesi par pēdējā gada politiskajiem, sabiedriskajiem, kultūras, sporta un citiem notikumiem Latvijā un pasaulē, kas bijuši atspoguļoti plašsaziņas līdzekļos. Konkurss ir individuāla spēku pārbaude vienā kārtā, kurā katrs jaunietis var pārbaudīt savas zināšanas un atmiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi