Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Notiek konkursa Kas notiek? otrā kārta

Trešdien Swedbank centrālajā ēkā norisinās laikraksta Diena organizētā konkursa Kas notiek? otrā kārta. 

Mūsdienu zināšanu pārbaudes konkursu laikraksts Diena rīko jau trīspadsmito gadu, tajā tiek vērtētas devītklasnieku zināšanas par politiskiem, sabiedriskiem, kultūras, sporta un citiem notikumiem Latvijā un pasaulē pēdējā gada laikā. 

Vērtējot pirmās kārtas, kas norisinajās pagājušā gada 21.oktobrī, rezultātus, žūrija nolēma organizēt konkursa otro kārtu. Otrajā kārtā tika aicināti labāko individuālo rezultātu īpašnieki no visas Latvijas.  Šodien jaunieši tiekas, lai savstarpēji sacenstos un noskaidrotu individuālos uzvarētājus katrā reģionā un Rīgā. Paredzēti rakstveida un mutvārdu pārbaudījumi. 

Otrās kārtas norise ir sadalīta divās daļās – pirmajā daļā dalībnieki rakstiski atbildēs uz 25 jautājumiem. Vērtējot pirmās daļas rezultātus, labākie no katra reģiona piedalīsies otrajā daļā, kur, mutiski atbildot uz jautājumiem, būs iespējams nopelnīt papildu punktus.

Konkursu vadīs žurnāla Ilustrētā Zinātne galvenās redaktores vietnieks Vents Zvaigzne.

Konkursa rezultāti tiks apkopoti un paziņoti portālā Diena.lv, pēc konkursa portālā būs skatāms video par konkursa norisi. Katra reģiona un Rīgas individuālais uzvarētājs balvā saņems Swedbank maksājumu karti ar tik latiem, cik punktu viņš ieguvis konkursa otrajā kārtā. Naudas balvas nodrošina ilggadējais konkursa Kas notiek? atbalstītājs Swedbank un tās programma jauniešiem OPEN. Papildus katrs finālists saņems balvas no atbalstītājiem. 

Konkursa Kas notiek? otro kārtu atbalsta ilggadēja konkursa atbalstītāja Swedbank un tās programma jauniešiem OPEN, kā arī Biznesa augstskola Turība. Ar gardām sviestmaizēm dalībniekus cienā Lango.

Informatīvi konkursu atbalsta  reģionālie laikraksti Bauskas Dzīve, Dzirkstele, Kursas Laiks, Staburags, Zemgales Ziņas, Ziemeļlatvija, Alūksnes Ziņas, Neatkarīgās Tukuma Ziņas

Laikraksta Diena konkursa Kas notiek? mērķis ir veicināt jauniešu interesi par pēdējā gada notikumiem Latvijā un visā pasaulē, kuri bijuši atspoguļoti masu medijos. Konkurss ir individuāla spēku pārbaude, kurā katrs jaunietis var pārbaudīt savas zināšanas un atmiņu. Konkurss notiek jau trīspadsmito gadu. Kopumā konkursā piedalījušies vairāk kā 300 000 jauniešu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi