Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Šodien pulksten 9.00 atbildi – kas notiek?

Pēdējā mācību dienā pirms rudens brīvlaika aprit 15 gadu, kopš laikraksts Diena mūsdienu zināšanu pārbaudes konkursā Kas notiek? pirmo reizi vaicāja visu Latvijas skolu 9. klašu skolēniem – vai jūs zināt, kas nozīmīgs ir noticis Latvijā un pasaulē politikā, kultūrā, sportā un citās jomās pēdējā gada laikā. Kas notiek? 2014 norisinās šodien, pulksten 9.00 pavisam 10 340 devītklasnieki 458 Latvijas skolās atbildēs uz 35 interesantiem konkursa jautājumiem.

Ar uzņēmuma Lattelecom atbalstu konkursa norisē šogad ieviesti interesanti jaunumi, jo kas gan tā būtu par jubileju bez pārsteigumiem. Jaunumi ir pat veseli divi – pateicoties Lattelecom jaunākajām tehnoloģijām, pirmo reizi konkurss noritēs interneta televīzijas Lattelecom.tv tiešraidē un konkursa jautājumus uzdos Latvijā populārās grupas Musiqq mūziķi Marats Ogļezņevs un Emīls Balceris.

Šorīt pulksten 9.00 internetā atrodi Lattelecom.tv/kasnotiek, skaties konkursu tiešraidē, atbildi uz 35 jautājumiem un pārbaudi, cik zinošs esi tu pats. Ja stundu no 9.00 līdz 10.00 nekādi nevar izbrīvēt darba pienākumu u.c. svarīgu pasākumu dēļ, nav liela bēda – visi interesenti konkursa Kas notiek? pārraidi no 25. oktobra bez maksas varēs noskatīties Lattelecom Interneta TV videonomā, kā arī lejupielādēt no datu uzglabāšanas un apmaiņas vietnes eDati.lv.

‘’Tehnoloģijas var padarīt zināšanu apgūšanu aizraujošu, kas īpaši aktuāli jauniešiem – mūsu digitālajai paaudzei. Būtiski, lai mūsdienu tehnoloģijas atrod savu vietu izglītības procesā arī turpmāk, lai rosinātu jauniešiem nākotnē izvēlēties profesijas, kas saistītas ar digitālo ekonomiku,’’ uzsver Juris Gulbis, Lattelecom valdes priekšsēdētājs.

 

 

Pirmo konkursu Kas notiek? laikraksts Diena rīkoja 1999. gadā, par paraugu ņemot Zviedrijas laikraksta Dagens Nyheter pieredzi. To aizsāka toreizējā laikraksta Diena mārketinga vadītāja Anna Muhka, kura dzimusi un augusi Zviedrijā, un savulaik pati bija piedalījusies konkursā. Šogad izveidojusies simboliska pēctecība, jo konkursa projekta vadītāja laikrakstā Diena Līga Lasmane arī pati ir bijusi konkursa dalībniece un pat var lepoties ar vislielākajiem panākumiem – viņas Iecavas vidusskolas 9.a klase 2006. gadā uzvarēja Zemgalē.

 

 

Visā konkursa sagatavošanas laikā Līgai darbā uz galda ir foto, kur viņa kopā ar klasesbiedriem svin uzvarētāju dienu Rīgā. Iedvesmai – kā saka pati Līga. Fotogrāfijā jauniešu pulkā var sazīmēt toreizējo ministru prezidentu Aigaru Kalvīti, dziedātāju Mariju Naumovu, bijušo Valsts prezidentu Gunti Ulmani un citus Latvijā pazīstamus cilvēkus, kuri bija atnākuši tikties ar visas Latvijas zinošākajiem devītklasniekiem. Uzvarētāju dienu Rīgā piecas labākās klases – pa vienai no Latgales, Kurzemes, Rīga, vidzemes un Zemgales – svinēs arī šogad, tā plānota 14. novembrī. 

 

 

Visiem, kuri mērosies spēkiem ar devītklasniekiem, atbildot uz Kas notiek? jautājumiem, iesakām piefiksēt savas atbildes, lai tās varētu salīdzināt ar pareizajām, kuras Dienā publicēsim 7. novembrī.

15 gadu laikā konkursā Kas notiek? ir piedalījušies vairāk nekā 360 000 devīto klašu skolēnu. Konkurss ir individuāla spēku pārbaude vienā kārtā, kurā katrs jaunietis var pārbaudīt savas  zināšanas un atmiņu. Konkursa Kas notiek? mērķis ir veicināt jauniešu interesi par pēdējā gada politiskajiem, sabiedriskajiem, kultūras, sporta un citiem notikumiem Latvijā un pasaulē, kas bijuši atspoguļoti plašsaziņas līdzekļos.  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi