Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Tehniskie nosacījumi, lai konkursa pārraide noritētu veiksmīgi

Šogad konkursa Kas notiek? jautājumi tiks uzdoti Lattelecom interneta televīzijas tiešraidē lattelecom.tv. Tas nozīmē, ka skolas kabinetā, kurā 9. klase skatās konkursa tiešraidi, nepieciešams nodrošināt vismaz vienu datoru, pietiekami jaudīgu interneta pieslēgumu (precīzus tehniskos parametrus skatīt zemāk), skaļruņus, kā arī projektoru un/vai  ekrānu – video attēla redzamības nodrošināšanai.

Atbildes uz konkursa jautājumiem devītklasniekiem būs jāatzīmē norādītajās vietās atbilžu anketās. Anketas būs melnbaltas, A4 formātā un tiks nosūtītas skolām ar aicinājumu tās izdrukāt iepriekšējā dienā pirms konkursa.

Par interneta pieslēgumu:

  • Lai skola varētu veiksmīgi piedalīties konkursā, tai jānodrošina jebkurš interneta pieslēgums, taču tam jābūt stabilam.
  • Lattelecom interneta TV pakalpojuma nodrošināšanai uz vienu pieslēgumu (vienai pieslēgtai iekārtai – PC, planšetdators) jāspēj nodrošināt ātrumu 1 Mbit/sek. Piemēram, ja plānots pieslēgt 10 iekārtu, interneta pieslēgumam jābūt 10 Mbit/sek. lielam ātrumam.
  • Pieslēgumu lūgums pārbaudīt jau tagad: skolā nepieciešams pieslēgt interneta pakalpojumu vairākām iekārtām, un vienlaikus tajās jātestē  kāds no Lattelecom interneta TV kanāliem.
    Pieejamību TV pakalpojumam var pārbaudīt jau tagad šeit: http://www.lattelecom.tv/tiesraide/ltv1.

Svarīgi zināt:

  • Konkursa dienā jābūt pieejamam interneta TV pakalpojumam. Pirms konkursa norises skolai būtu nepieciešams pārbaudīt pieejamību konkursa tiešraides translācijai – atkārtoti. Par to ikviena skola tiks detalizēti informēta 20. oktobrī ar ziņu pieteikumā norādītajā e-pastā.
  • Konkursa norises dienā tiešraides kanāls tiks organizēts kā BEZMAKSAS kanāls – bez autorizētās pieejas. Konkursa tiešraides kanāls būs pieejams un skatāms gan Lattelecom, gan arī citu interneta pakalpojuma sniedzēju klientiem!
  • Konkursa norisi varēs vērot ikviens interesents.
    Skolās, kuru 9. klases piedalīsies konkursā, ieteicams 24. oktobrī no plkst. 9.00 līdz plkst. 10.00 paralēli nenoslogot interneta resursus ar apjomīgiem augšup- vai lejupielādes darbiem citās skolas ierīcēs. Pretējā gadījumā konkursa translācija var tikt traucēta un dalībnieki nevarēs pilnvērtīgi uztvert visus jautājumus. Par sakaru traucējumu minētā iemesla dēļ konkursa organizatori atbildību neuzņemas.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar konkursa organizatoriem, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni 67483361. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi