Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aizturētas visas par sievietes nolaupīšanu Saulkrastos aizdomās turētās personas

2019. gadā Saulkrastos organizēta grupa, nolūkā gūt finansiālu labumu, nolaupīja Baltkrievijas pilsoni un pēc tam viņu noslepkavoja. Jau ziņots, ka par šo noziegumu 2022. gadā Latvijas Valsts policija aizturēja divus vīriešus. Pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar Ukrainas Nacionālo policiju, šā gada janvāra beigās Ukrainā tika aizturētas vēl divas aizdomās turētās personas.

2019. gada 3. oktobrī Saulkrastos pazuda 1979. gadā dzimusi Baltkrievijas Republikas pilsone. Likumsargi izsludināja sievieti meklēšanā un uzsāka liela apjoma izmeklēšanas darbības, un noskaidroja, ka pret pazudušo veikts noziedzīgs nodarījums. Policisti noskaidroja, ka personu grupa jau iepriekš bija plānojusi izdarīt noziegumu pret sievieti. Gatavojoties nolaupīšanai, šīs personas, proti, divi Latvijā dzīvojoši Krievijas pilsoņi, nozieguma izdarīšanā iesaistīja arī trīs Ukrainas pilsoņus.

Izmeklēšanas laikā iegūta informācija, ka sieviete nolaupīta ar mērķi gūt finansiālu labumu – izkrāpt viņai piederošu daudzdzīvokļu māju kompleksu, izmantojot viltotu pilnvaru. Viens no noziedzniekiem uzdevies par potenciālo dzīvokļa pircēju un norunājis tikšanos ar īpašnieci, un tikšanās laikā viņa nolaupīta. Pēc nolaupīšanas sieviete turēta nebrīvē, taču noziedznieku plāns izkrāpt viņai piederošos īpašumus nav izdevies, tāpēc viņi sievieti nogalinājuši.

2022. gada aprīlī un septembrī par minēto noziegumu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas amatpersonas aizturēja 1956. un 1984. gadā dzimušus vīriešus – Krievijas Federācijas pilsoņus, kuriem ir bēgļu statuss Latvijas Republikā. Abiem vīriešiem tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, 2023. gadā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai attiecībā pret divām personām.

Kriminālprocesā, pamatojoties uz līgumu par apvienotās izmeklēšanas grupas izveidi starp Latvijas un Ukrainu Republiku, notika sadarbība ar Ukrainas Nacionālo policiju, kā rezultātā par aizdomās turētiem tika atzīti arī trīs Ukrainas pilsoņi.

2024. gada 29. un 30. janvārī Ukrainas Nacionālā policija aizturēja divus aizdomās turētos Ukrainas pilsoņus, taču vēl viens līdzdalībnieks jau ir miris. Līdz ar to visas šajā lietā aizdomās turētās personas ir aizturētas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas