Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Babītes ezerā notver maluzvejniekus ar vērtīgu lomu

Aizvadītajā naktī Babītes ezerā Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes (Lielrīgas RVP) inspektori aizturējuši divus maluzvejniekus, portāls Diena.lv uzzināja dienestā.

Aizturēti 1982. un 1983. gadā dzimuši vīrieši. Maluzvejnieki ezerā neatļauti izlikuši 50 tīklus, ar kopējo garumu aptuveni divi kilometri. Aizturētie ar lietišķajiem pierādījumiem (izvilktajiem zvejas tīkliem) nogādāti Olaines policijas iecirknī, kur pret pārkāpējiem uzsākts kriminālprocess. Aprēķināto maluzvejniecības zaudējumu kopsumma – 6470 eiro.

Izvilktajos tīklos atradās 101 līnis, pa astoņiem brekšiem un karūsām, kā arī viena rauda. Sods par nelikumīgu līņu zveju paredz naudas sodu 40 eiro apmērā par katru nelikumīgi iegūto zivju kilogramu. Savukārt par nelikumīgu brekšu, karūsu un raudu zveju paredzētais sods ir 10 eiro par vienu nelikumīgi iegūto zivju kilogramu.

Viens no vīriešiem jau iepriekš nonācis Lielrīgas RVP inspektoru redzeslokā un jau rīt stāsies tiesas priekšā par senāku maluzvejniecības mēģinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas