Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Balvos aiztur trīs personas par vīrieša nosišanu

Balvos pagājušajā nedēļā aizturētas trīs personas aizdomās par kāda vīrieša nosišanu, trīs dienas viņu regulāri piekaujot.

Valsts policijā aģentūra LETA uzzināja, ka 1968.gadā dzimušā vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm tika atrasts 11.decembrī uz ielas Skolas ielā.

Izmeklējot kriminālprocesu, noskaidrots, ka 8.decembrī Jaunatnes ielā alkohola lietošanas laikā starp cietušo un diviem citiem vīriešiem izcēlās konflikts, un viņam tīši nodarīti smagi miesas bojājumi. Turklāt vardarbība pret cietušo turpinājusies trīs dienas. Abi vīrieši ar nelieliem pārtraukumiem viņu turpināja regulāri piekaut, kā rezultātā 11.decembrī no gūtajām traumām viņš nomira. 

Pēc tam varmākas mēģinājuši slēpt vīrieša līķi, to pārvietojot.

Saistībā ar šo noziegumu aizturētas trīs personas - 1991. un 1994.gadā dzimuši vīrieši, kā arī kāda 2001.gadā dzimusi sieviete, kas nopratināta kā persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess, un izmeklēšanas gaitā tiks izvērtēta viņas rīcība konkrētajā nodarījumā. 

Abiem vīriešiem Latgales rajona tiesa 13.decembrī kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. 

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Krimināllikums par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Kriminālprocesā noteiktas vairākas ekspertīzes, kā arī veiktas citas izmeklēšanas darbības. Izmeklēšana turpinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas