Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bīstamā izklaide: Uzsākts kriminālprocess par automašīnas spridzināšanu

Policija noskaidrojusi visas personas, kas piedalījās videomateriālā fiksētā automašīnas spridzināšanā, ko nodēvēja par "eksperimentu". Uzsākts kriminālprocess, un likumsargi nu izmeklēs, kāda ietaise izmantota spridzināšanā un kāda ir tās izcelsme.

Šī gada 19. februārī, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Dobeles iecirknī tika uzsākts kriminālprocess saistībā ar raidījumā Degpunktā rādīto video, kurā redzams, kā vairākas personas, riskējot ar savu un apkārtējo dzīvību, uzspridzina vecu Opel markas automašīnu.

Likumsargi operatīvi noskaidroja notikuma vietu – Dobeles novada Penkules pagasts –, kur izņēma lietiskos pierādījumus. Noskaidrotas visas spridzināšanā iesaistītās personas - četri 1985. gadā un divi 1988. gadā dzimuši vīrieši, bijušie un esošie Penkules pagasta iedzīvotāji.

Viena aizturētā vīrieša dzīvesvietā tika veikta sankcionēta kratīšana. Visi izņemtie lietiskie pierādījumi nosūtīti uz ekspertīzi, lai noskaidrotu spridzināšanas ietaises izcelsmi.

Vienam no 1985. gadā dzimušajiem vīriešiem ir piemērots aizdomās turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par citu likumpārkāpumu izdarīšanu. Savukārt pārējām piecām personām piemērots liecinieka statuss.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Policija atgādina, ka uzņemtajā video redzamā rīcība nav nekāds joks, bet gan bīstama nodarbe ne tikai pašiem, bet arī apkārtējiem, kas varēja beigties arī traģiski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas