Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Daugavpilī aiztur divas laupītāju grupas, to vidū arī nepilngadīgie un sieviete

25. un 26.augustā Daugavpils pilsētas centrā notikušas divas laupīšanas, kā rezultātā kopumā policijas darbinieki aizturējuši sešas personas. No aizturētajiem divas personas bijušas nepilngadīgas, bet divi, agrāk sodītie, tika apcietināti. Abos gadījumos cietušajiem tika atņemts mobilais telefons, portālu _Diena.

lv_ informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne.25.augusta vakarā Daugavpils policijas dežūrdaļā tika saņemta informācija par to, ka pilsētas centrā trīs nenoskaidrotas personas piekāvušas 1988.gadā dzimušu vīrieti un nolaupīja viņam mobilo telefonu. Pēc uzbrukuma cietušajam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība. Jau pēc īsa laika perioda policisti noskaidroja iespējamos laupītājus – divi 1997.gadā dzimušie jaunieši un viens 1995.gadā dzimis. Pēc minēto personu aizturēšanas pie viņiem tika atrasts arī nolaupītais telefons. Agrāk policijas redzeslokā jaunieši nav nonākuši. Visiem trijiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.Nākamajā dienā, 26.augustā, turpat pilsētas centrā notikusi vēl viena laupīšana. Trīs personas, pielietojot fizisku spēku pret 1949.gadā dzimušo vīrieti, nolaupīja viņam piederošo mobilo telefonu un naudu. Arī šoreiz policijas darbinieki operatīvi aizturējuši trīs personas – 1978. un 1973.gadā dzimušus vīriešus un 1983.gadā dzimušu sievieti. Nolaupītais telefons atrasts. Abi aizturētie vīrieši ir agrāk sodīti un otrdien, 27.augustā, tiesa viņiem piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.Uzsāktajos kriminālprocesos turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Par laupīšanu grupā likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas