Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Degot šķūnīšiem, Cēsu centrā naktī eksplodē gāzes balons; divi cietušie

Šonakt paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā Cēsu centrā eksplodējis gāzes balons. Sprādziena viļņa izraisītā triecienā cietuši divi cilvēki - kāda sieviete un ugunsdzēsējs. Abi cietušie nogādāti slimnīcā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, ugunsgrēks pēc pusnakts izcēlies Vaļņu ielā, kur deguši šķūnīši 240 kvadrātmetru platībā. Liesmu dzēšanas laikā pēkšņi nograndis sprādziens, eksplodējot gāzes balonam.

Glābēji no apkārtējām mājām arī evakuējuši četrus cilvēkus.

Cēsu slimnīcas vadītāja Anda Skrastiņa aģentūru LETA informēja, ka abu cietušo veselības stāvoklis ir stabils un, iespējams, jau šodien gan sieviete, gan ugunsdzēsējs varēs sākt ārstēšanos ambulatori. Skrastiņa arī apstiprināja, ka cietušajiem līdz šim un arī turpmāk sniegta visa nepieciešamā aprūpe, tostarp pārbaudes un profesionāļu konsultācijas.

Skrastiņa piebilda, ka smagāks jautājums ir tieši ar vietējiem iedzīvotājiem, kas Cēsu vecpilsētā līdzīgas situācijas piedzīvo ne reizi vien, "līdz ar to atsevišķām personām var veidoties psiholoģiskā trauma, jo nekad nevari justies droši".

Situācijas nopietnību Cēsu vecpilsētā aģentūrai LETA apstiprināja arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš, norādot, ka tur ir ļoti cieša vecā koka apbūve, arī vide nereti nav droša vietējiem iedzīvotājiem. Viņš norādīja, ka gan ugunsdzēsējiem, gan policijai šīs teritorijas nepārtraukti ir jāuzmana.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirkņa priekšnieks Jānis Goba aģentūrai LETA apstiprināja, ka policija vēl noskaidros precīzus ugunsgrēka izcelšanās iemeslus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas