Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

DnB NORD Banka brīdina par viltus vēstulēm

DnB NORD Banka brīdina, ka bankas klienti, kā arī ar banku nesaistīti cilvēki ir saņēmuši viltus e-pastus, kas nosūtīti it kā DnB NORD vārdā. Banka aicina neveikt nekādas darbības e-pastā norādītajā interneta vietnē un šo e-pastu dzēst, portālu Diena.lv informēja bankas pārstāve Teika Lapsa.

Cilvēkiem izsūtīti viltus e-pasti ar saiti uz interneta vietni, kurā tiek prasīts ievadīt internetbankas lietotāja datus – ieejas vārdu, paroli un kodus. Interneta vietne, uz kuru ved saite no viltus e-pasta, pēc sava vizuālā noformējuma ir ļoti līdzīga īstajai internetbankas iNORD ieejas lapai.

Bankas darbiniece uzsvēra, ka banka nekad nesūta šāda veida e-pastus un nelūdz no klienta datus, kas nepieciešami internetbankas lietošanai  - paroles un kodus. DnB NORD Banka atgādina, ka iekļūt internetbankā iNORD var no bankas mājas lapas www.dnbnord.lv vai arī, lietojot tiešo adresi https://www.inord.lv.

Šis krāpšanas veids pasaulē ir pazīstams ar apzīmējumu phishing. Krāpnieki, izsūtot šādus e-pastus, mēģina maldināt cilvēkus un ļaunprātīgi izvilināt konfidenciālu informāciju no banku klientiem.

Ja bankas klientiem rodas šaubas par kādu savu darījumu, no bankas saņemtu e-pastu, vēstuli vai zvanu, DnB NORD Banka lūdz nekavējoties sazināties ar banku  - e-pasts: [email protected], tālrunis 1880.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas