Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Rīgā aiztur narkodīlerus ar šaujamieročiem un vairākiem kilogramiem kokaīna

Pagājušonedēļ Valsts policija aizturēja organizētu noziedzīgu grupu, kuras dalībnieki bija ilgstoši lielā apmērā tirgojuši narkotiskās vielas rīdziniekiem. Kratīšanu laikā likumsargi konstatēja un atsavināja kopumā 3,550 kilogramu kokaīna, tāpat atsavinātas kaujas granātas, šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti un patronas. Abām aizturētajām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Pamatojoties uz saņemtu informāciju par to, ka Rīgā darbojas organizēta grupa, kas nodarbojas ar narkotisko vielu realizāciju lielā apmērā, šā gada 13. aprīlī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 4. biroja likumsargi veica izmeklēšanas un operatīvās darbības. To laikā, piesaistot Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona likumsargus, par narkotiku apriti tika aizturēti divi vīrieši, kuri dzimuši 1998. un 1996. gadā.

Pārmeklēšanas laikā pie 1998. gadā dzimušā vīrieša tika atrasts 50 gramu kokaīna. Savukārt veicot kratīšanas šīm personām piekritīgā transportlīdzeklī un konspiratīvā dzīvoklī, tika atrasti vēl 3,5 kg šīs narkotiskās vielas. Tāpat minētajā dzīvoklī tika konstatētas un atsavinātas trīs kaujas granātas, astoņi šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti un 1370 dažāda kalibra patronu.

Jāpiemin, ka atsavināto narkotiku un šaujamieroču vērtība ir ap 350 000 eiro. Tāpat tika izņemta E-klases “Mercedes-Benz” automašīna, un šobrīd policija pārbauda tās izcelsmi.

Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turētie vīrieši ilgstoši tirgojuši narkotikās vielas, un pārsvarā tās pārdevuši tieši Rīgas iedzīvotājiem. Abām personām bija sadalītas noziedzīgā nodarījuma lomas, viens organizējis šo noziegumu, bet otrs rūpējies par narkotiku uzglabāšanu un realizāciju.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Abiem aizturētajiem ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas