Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Gada sākumā sākti trīs kriminālprocesi par narkotiku kontrabandu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šā gada pirmajās divās nedēļās sākusi trīs kriminālprocesus par narkotisko vielu kontrabandu pasta sūtījumos no Lietuvas uz Latviju, vēsta VID.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki atklājuši vairākus narkotisko vielu kontrabandas gadījumus, kuros, izmantojot kurjerpasta pakalpojumus, no Lietuvas Latvijā tika ievests gamma-butirolaktons, jeb GBL (vienlaicīgi arī GHB cikliskais esteris), kas ir bīstama psihotropā viela, un var tikt izmantota ļaunprātīgos nolūkos.

5. janvārī sākts kriminālprocess par 1092,7 gramu GBL nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas robežai. Procesa ietvaros tika aizturēta un atzīta par aizdomās turēto viena persona, kurai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par identisku noziedzīgu nodarījumu 9. janvārī tika uzsākti vēl divi kriminālprocesi - par 5469,9 gramu bezkrāsaina šķidruma, kas atradās piecās baltas krāsas polimēra pudelēs, pārsūtīšanu lielā daudzumā. VID Muitas pārvaldes Muitas laboratorijas eksperta atzinumā šī psihotropā viela atzīta par gamma-hidroksibutirskābi (GHB). Pudeles tika atrastas, pārbaudot no Lietuvas saņemtu pasta sūtījumu. Šajā sakarā 9. janvārī aizturēti 1980. un 1974.gadā dzimuši Latvijas pilsoņi, no kuriem viens atzīts par aizdomās turamo un saņēmis ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli. Kriminālprocesa ietvaros notika trīs kratīšanas, kuru laikā konfiscētas, iespējams, narkotiskās un psihotropās vielas.

Savukārt otrs kriminālprocess tika uzsākts par 4353,1 gramu GBL nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas robežai. Procesa ietvaros tika aizturētas 1992. un 1996. gadā dzimušas personas un notika vairākas kratīšanas. Aizturētās personas dzīvesvietā atrastas kastes ar sēņu micēliju kopā ar augošām halucinogēnām sēnēm, kā arī halucinogēnās sēnes izžāvētā veidā un liels daudzums marihuānas kātu. Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka psihotropo vielu pasūtītājs jau ir iesaistīts kādā iepriekš uzsāktā kriminālprocesā par narkotisko vielu kontrabandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas