Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Gāzes avārijas operatīvo dienestu varēs izsaukt arī pa tālruņa numuru 114

Papildus esošajam gāzes avārijas dienesta izsaukšanas tālruņa numuram "04", kas šobrīd ir pieejams fiksēto telefona tīklu abonentiem, plānots noteikt arī tālruņa numuru "114", kas dotu iespēju izsaukt gāzes avārijas dienestu arī no mobilā tālruņa, portālu Diena.lv informēja Satiksmes ministrijas pārstāve Ilze Svikliņa.

To paredz Satiksmes ministrijas izstrādātie grozījumi Ministru kabineta "Noteikumos par numerācijas lietošanas tiesību ikgadējo valsts nodevu" un "Noteikumos par izsaucēja atrašanās vietas datu noteikšanu, apstrādi, uzturēšanu un nodošanu", ko ceturtdien izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē.

Par tiem vēl lems valdība.

Tomēr, lai pilnībā ieviestu minēto ieceri, valdībai ir jāatbalsta arī attiecīgi grozījumi Nacionālajā numerācijas plānā.

Pašlaik Latvijā operatīvos dienestus var izsaukt šādi: 110 un 02 - Valsts policijas vienotais tālrunis, 112 - glābšanas dienesta vienotais tālrunis, 113 un 03 - numuri neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas