Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Grenctālē muitnieki auto atrod hašiša kravu aptuveni pusmiljona eiro vērtībā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas sadarbībā ar Igaunijas tiesību aizsardzības iestādēm un Valsts policiju atklāja šogad lielāko uz Latvijas robežas aizturēto narkotiku kravu – aptuveni 110 kilogramus hašiša un pus gramu kokaīna, portālu_ Diena.lv _informēja VID.

Operatīvo pasākumu rezultātā 31.janvāra naktī uz autoceļa pie Latvijas-Lietuvas robežas, netālu no bijušā robežkontroles punkta "Grenctāle", tika apturēta no Lietuvas Latvijā iebraucoša automašīna BMW ar Igaunijas valsts numura zīmi.

Automašīna, kurā atradās divi 1989. un 1983.gadā dzimuši Igaunijas pilsoņi, tika nogādāta Rīgas Brīvostas muitas kontroles punktā padziļinātas muitas kontroles veikšanai. Kontroles gaitā automašīnas konstrukcijās - riteņu arkās un sliekšņos izveidotos slēpņos tika atrasti 250 dažāda izmēra ar brūnu līmlenti aptīti iepakojumi. Atverot iepakojumus, VID darbinieki konstatēja aptuveni 110 kilogramus sapresētas augu masas briketes ar specifisku smaržu, marķētas ar uzrakstu Milano. Pie vienas no automašīnā braukušajām personām tika atrasta arī cita narkotiskā viela – aptuveni pus grams kokaīna.

31.janvārī par minēto faktu VID Muitas kriminālpārvaldē tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.1 panta otrās daļas par preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai. Atrastās vielas uzsāktā kriminālprocesa ietvaros 31.janvārī tika nosūtītas Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldei ekspertīzes veikšanai, un tajā pašā dienā saņemts primārais ekspertīzes slēdziens, ka izņemts vielas ir hašišs un kokaīns.

2013.gada 1.februārī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa apmierināja VID Muitas kriminālpārvaldes izmeklētāja lūgumu un piemēroja auto vadītājam un pasažierim drošības līdzekli – apcietinājumu.

Šī ir šogad lielākā uz Latvijas robežas aizturētā narkotiku krava. VID speciālisti lēš, ka atrastā hašiša vērtība "melnajā" tirgū ir aptuveni 550 000 eiro jeb apmēram 386 000 latu (5000 eiro jeb 3 514 lati par kilogramu).

Šobrīd izņemtie aptuveni 110 kilogrami hašiša un pus grams kokaīna atrodas Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldē, lai noteiktu precīzu izņemtās vielas apmēru.

Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par iespējamiem kontrabandas gadījumiem, VID aicina iedzīvotājus ziņot, zvanot uz diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80009070, izvēloties tēmu "Kontrabanda". Iedzīvotāji tiks savienoti ar VID muitas iestāžu Nacionālo kontaktpunktu, kur 24 stundas diennaktī VID darbinieks uzklausa iedzīvotāju sniegto informāciju. Informācijas sniedzējam ir tiesības saglabāt anonimitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas