Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ķengaragā busiņā uziet 1,7 miljonus kontrabandas cigarešu

Rīgā, Ķengaragā, policisti pagājušajā nedēļā aizturējuši vīrieti, kura mikroautobusā glabāti 1,7 miljoni kontrabandas cigarešu. Vīrietis ir apcietināts, vēsta Valsts policija.

26. aprīlī ap plkst. 9.30 policisti šo vīrieti sastapa pie viņa mikroautobusa. Likumsargiem bija zināms, ka transportlīdzeklī atrodas nelegālās cigaretes, un notika kratīšana. Tās laikā transportlīdzeklī tika uzietas 174 kastes, kurās atradās kopumā 1 700 040 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Turpat tika aizturēts arī cigarešu glabātājs, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par pārkāpumiem, kas saistīti ar akcīzes preču nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu vai pārvadāšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētais pašlaik ir apcietināts, bet atsavinātās cigaretes tiks nodotas iznīcināšanai Valsts ieņēmumu dienestam.

Valsts policija arī atkārtoti aicina iedzīvotājus aktīvi ziņot par nelegālā alkohola un cigarešu uzglabāšanas un tirdzniecības vietām. Informēt policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī. Tāpat to tirdzniecības vietas ātri un ērti iespējams atzīmēt Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē.

#Atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas