Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lielbritānijā nogalinātās Alisas Dmitrijevas lietā aizturētie vairs netiek uzskatīti par līdzvainīgiem slepkavībā

Latvijas valstspiederīgās Alisas Dmitrijevas slepkavības lietā aizturētie divi vīrieši vairs netiek turēti aizdomās par līdzdalību slepkavībā, paziņoja Lielbritānijas policija. Britu policija Kingslinnā 1.maijā aizturēja divus 28 un 31 gadu vecus vīriešus, kas dzīvo Visbīčā. Pēc nopratināšanas abi vīrieši atbrīvoti pret galvojumu.

Otrdien abiem vīriešiem pagarināts drošības līdzeklis, taču viņi vairs netiek turēti aizdomās par līdzdalību slepkavībā.

"Viņi ir informēti, ka viņi vairs nav arestēti saistībā ar viņas slepkavību. Taču viņiem paliek spēkā drošības līdzeklis un izmeklēšana turpinās attiecībā uz citiem likumpārkāpumiem, kas varētu būt pastrādāti saistībā ar Alisas nāvi. Viņas nāve vēl joprojām tiek uzskatīta par aizdomīgu," paziņoja Norfolkas policija.

Kā ziņots, 17 gadus vecās Alisas Dmitrijevas līķis sadalīšanās stadijā tika atrasts Jaungada dienā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II lauku īpašumā Sendringhemā.

17 gadus vecā Alisa Dmitrijeva pazuda 2011.gada 31.augustā. Meitene jau iepriekš mēdza nenakšņot mājās, tādēļ viņas ģimene policijā par viņas pazušanu ziņoja 6.septembrī. Norfolkas miertiesa 10.janvārī sāka oficiālu izmeklēšanu par Dmitrijevas nāves apstākļiem.

Alisa pēdējo reizi dzīva redzēta 2011.gada 31.augustā neilgi pēc pusnakts Kingslinnas pilsētā, kur viņa iekāpusi pie diviem vīriešiem zaļā "Lexus GS300" markas automašīnā.

Meklēto automašīnu policisti marta vidū atrada kādā metāllūžņu laukumā Visbīčā. Automašīna tagad nodota tiesu medicīnas ekspertu rīcībā.

Kaut arī meitenes nāves iemeslu ekspertiem pagaidām nav izdevies noskaidrot, policija Dmitrijevas nāvi uzskata par slepkavību.

Policisti noskaidrojuši, ka Alisa naktī uz 31.augustu piedalījusies kādā ballītē automašīnu stāvvietā Snetišemas pludmalē, kas atrodas aptuveni desmit kilometru attālumā no Sendringhemas. Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, Alisa iepriekš 30.augusta vakarā bija pludmalē, kā arī atgriezās tur pēc pusnakts, ierodoties zaļā "Lexus" automašīnā.

Izmeklētāji uzskata, ka meitene nogalināta drīz pēc tam. Pagaidām nav skaidrs, vai viņa nogalināta pludmalē un pēc tam viņas mirstīgās atliekas pārvestas, vai arī viņa devusies kādam līdzi uz Sendringhemu un tur nogalināta.

Nekas neliecina, ka Alisa būtu piedzīvojusi seksuālu uzbrukumu. Tāpat policija noliedz presē izskanējušos apgalvojumus par Alisas aizraušanos ar narkotikām, norādot, ka mirstīgajās atliekās narkotiku pēdas nav atrastas.

Vietējā policija vairākkārt aicinājusi Visbīčas un Kingslinnas iedzīvotājus, īpaši latviešu, lietuviešu un krievu kopienas pārstāvjus, vērsties policijā, ja viņiem ir kāda informācija par Alisas gaitām augusta pēdējās un septembra pirmajās dienās.

Policistus arī ļoti interesē Alisas mobilais telefons "LG GM360", kuru pagaidām nav izdevies atrast.

Policisti arī pieļauj iespēju, ka Alisas slepkava varētu būt jau aizbēdzis no Lielbritānijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas