Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Lielvārdes 200 miljonu eiro vekseļa lietā aizturētas sešas personas

Kriminālprocesā par Lielvārdes 200 miljonu eiro lielu vekseli, Valsts policija aizvadītajā nedēļā aizturējusi sešas personas aizdomās par krāpšanas mēģinājumu lielā apjomā. Visas aizturētās personas jau nākamajā dienā tika atzītas par aizdomās turētām, vēsta Valsts policija.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas aizdomās par krāpšanas mēģinājumu lielā apmērā aizturēja sešas personas – 1960., 1972., 1959.gadā dzimušas sievietes un 1976., 1959. un 1977.gadā dzimušus vīriešus.

Aizturēšana tika veikta 2016. gada 17. martā uzsāktā kriminālprocesa ietvaros par to, ka 2015. gada novembrī Lielvārdes domes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš (Vidzemes partija) vērsās Valsts kasē  ar lūgumu izsniegt vēstuli aizdevumam 200 miljonu eiro vērtībā Lielvārdes novada pašvaldības darījumam, kas nav noticis.

Izmeklēšanas laikā notikušas 15 sankcionētas kratīšanas, kurās izņemta datortehnika, datu nesēji un dokumenti. Aizturētās personas šī gada 9.jūnijā atzītas par aizdomās turētām. Pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Jau ziņots, ka pēc tam, kad toreizējais Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Āboliņš 2015.gada 24.novembrī vienpersoniski Lielvārdes novada pašvaldības vārdā parakstīja "parādzīmi" par 200 miljoniem eiro, pašvaldība 2015.gada nogalē vērsās tiesībsargājošās iestādēs ar prasību izvērtēt Āboliņa rīcības tiesiskumu.

2015.gada decembra sākumā tapa zināms, ka Āboliņš Valsts kasē iesniedzis iesniegumu, kam pievienots vekselis par 200 miljoniem eiro.

Ņemot vērā minēto, Lielvārdes novada dome anulēja Āboliņa paraksta tiesības, savukārt pats Āboliņš atkāpās no amata.

Bijušais domes priekšsēdētājs aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka, noslēdzot vērienīgo darījumu, Lielvārdes pašvaldība būtu ieguvusi papildu līdzekļus, kas tiktu investēti novada attīstībā. Pēc viņa teiktā, darījumam nav nekādu nosacījumu, nebūtu nepieciešams ņemt aizdevumus, jo, ja vekselis tiktu parakstīts, tam klāt būtu līgums par finansējumu - alternatīvā finansējuma piesaistīšanu.

Top komentāri

Labvēlis
L
Skaisti! Cerams, ka 1959. gadā dzimušais "konsultants", ZZS pietuvinātais Jānis Čakstiņs arī saņems pēc nepelniem...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas