Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lietuviešu tālbraucējs dod 100 litu kukuli ceļu policistam

Trešdienas pēcpusdienā Olaines novadā kāds kravas automašīnas šoferis no Lietuvas mēģināja piekukuļot ceļu policijas darbiniekus ar 100 litiem jeb aptuveni 20 latiem, lai izvairītos no atbildības par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu, portālam Diena.lv pavēstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Lita Juberte.

1966. gadā dzimušais vīrietis šosejas Rīga – Jelgava 16. kilometrā pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu par vairāk nekā 30 kilometrus stundā (km/h). Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, Lietuvas pilsonis vadīja kravas automašīnu ar 82 km/h lielu ātrumu. Administratīvā pārkāpuma formēšanas brīdī vīrietis policijas darbiniekiem deva 100 litu lielu kukuli, lai atturētu policijas darbiniekus no protokola sastādīšanas. Par notikušo policija uzsākusi kriminālprocesu. 

Šogad šī ir 82. reize, kad ceļu policijas darbiniekiem tiek piedāvāts kukulis. Pērn visa gada laikā fiksēti 80 šādi gadījumi, savukārt, 2011. gadā – 36 gadījumi.

Korupcijas izskaušana ceļu satiksmē arī šogad ir izvirzīta par vienu no VP prioritātēm, jo cīņa ar kukuļdevējiem un kukuļņēmējiem ir viens no efektīvākajiem veidiem arī cīņai ar korupciju valstī un sabiedrībā kopumā.

VP atgādina, ka policija pastiprināti kontrolē gan kukuļņēmējus, gan kukuļdevējus. Šāda veida darījumi ir divpusēji un atbildība paredzēta abām pusēm – gan devēji, gan ņēmēji ir krimināli sodāmi. Taču jāpiemin, ka gadījumā, ja kukuļdevējs iesniedz iesniegumu par kukuļņēmēju, viņš tiek atbrīvots no kriminālatbildības.

Tāpat policija aicina ikvienu ziņot, ja nākas sastapties ar korumpētiem policijas darbiniekiem. Ja rodas šāda situācija, jācenšas piefiksēt automašīnas numurs, laiks, vieta un, ja iespējams, policijas darbinieka/-u uzvārds/-i. Par minēto nekavējoties jāinformē, zvanot Iekšējās drošības birojam - 67075090 (darba laikā no 08:00 līdz 16:30) vai 110.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas