Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Nav gūts apstiprinājums Tukumā notikušā ugunsgrēka saistībai ar iepriekš cietušā iesniegto iesniegumu par draudiem

Valsts policija (VP) līdz šim vēl nav guvusi apstiprinājumu tam, ka Tukumā notikušais ugunsgrēks, kurā cieta divi vīrieši, būtu saistīts ar iepriekš viena cietušā iesniegto iesniegumu par viņam izteiktajiem draudiem.

Policija informē, ka pēc naktī uz piektdienu notikušā ugunsgrēka sākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Pašlaik norit izmeklēšana.

"Tiek izmeklētas vairākas notikuma iespējamās versijas un nozīmētas ekspertīzes. Pagaidām par izmeklēšanas gaitu policija nevar sniegt plašākus komentārus," informē VP.

Vienlaikus policija noraidīja izskanējušos viedokļus, ka uz cietušo personu rakstītajiem iesniegumiem par draudiem dzīvībai vai veselībai nav reaģēts, un gadījumi netiktu izmeklēti.

VP apliecināja, ka 2020.gadā tā saņēmusi iesniegumu par iespējamiem draudiem vienam no cietušajiem. Toreiz pieņemts lēmums nesākt kriminālprocesu.

Kā aģentūrai LETA atklāja lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" valdes loceklis Kaspars Zālītis, cietušo - Arta Jaunkļaviņa un Normunda Kindzuļa - ātrākai atlabšanai vīriešu tuvinieki sākuši vākt ziedojumus.

Zālītis neizpauda sīkāku informāciju par cietušo veselības stāvokli, vien norādīja, ka vienam no vīriešiem  konstatēti 85% ķermeņa apdegumu.

"Mozaīkas" valdes loceklis nevarēja apstiprināt sociālajos tīklos izskanējušo informāciju, ka iespējams, noticis uzbrukums homofobisku uzskatu dēļ. Vienlaikus Zālītis norādīja, ka šāda versija nav neiespējama, ņemot vērā cietušā iepriekš policijai rakstīto iesniegumu.

Notikušo mikroblogošanas vietnē "Twitter" komentējušas valsts augstākās amatpersonas, tostarp Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Levits uzsvēris, ka naidam Latvijā nav vietas. "Ja apstiprināsies, ka Tukuma noziedznieka motivācija ir bijusi naids pret kādu sabiedrības daļu, tad tas pastiprina viņa vainu. Latvijas sabiedrības vērtība ir iecietība, un šāda naida izpausme vienlaikus ir noziegums pret sabiedrību," norāda Valsts prezidents.

Līdzīgu viedokli paudis arī Kariņš, kurš atzīmēja, ka savstarpēja cieņa, iecietība un brīvība ir vērtības, kas veido mūsu sabiedrības drošības un attīstības pamatu. "Mums kopīgi jārūpējas, lai novērstu naida veicināšanu un diskrimināciju sabiedrībā. Nežēlīgais noziegums Tukumā ir rūpīgi jāizmeklē un vainīgajiem jāsaņem sods," raksta premjers.

Kā ziņots, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) naktī uz 23.aprīli saņēma izsaukumu uz ugunsgrēku daudzdzīvokļu ēkā Tukumā. Ugunsdzēsēji konstatēja divus cietušus cilvēkus, kuri bija apdeguši.

Notikušā apstākļi bija neskaidri, tāpēc tika izsaukta Valsts policija.

Cietušais uzbrukumā vainojis kādu vīrieti, kurš abiem cietušajiem "uz savu iedomu pamata vai homofobisku motīvu vadīts" esot vairākkārt draudējis un pieprasījis vienā dzīvoklī dzīvojošajiem jauniešiem "aizvākties no pilsētas". Par draudiem ticis ziņots policijai.

Precizēts virsraksts un pirmā rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas