Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Nelegālās cigaretes slēpj kabatās, aploksnēs un degvielas tvertnē

Veicot kontroles pasākumus uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas novērsa mēģinājumu nelegāli Latvijā ievest 22 092 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, portālu Diena.lv informēja VID.

Ceturtdien, 11.oktobrī, VID Silenes muitas kontroles punktā, veicot muitas kontroli trīs vieglajām automašīnām, muitas amatpersonas konstatēja, ka vienas automašīnas degvielas tvertnē ir noslēptas 21 360 NZ un Minsk markas cigaretes, bet zem otras automašīnas priekšējā sēdekļa un ātrumpārslēga sviras konsolē atrodas nedeklarētas 400 Fest markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Automašīnas vadīja 51 un 61 gadu veci Lietuvas pilsoņi.

Trešās automašīnas, kuru vadīja 51 gadu vecs Latvijas pilsonis, kontroles laikā VID muitas amatpersonas konstatēja, ka autovadītāja kabatās un pasta aploksnēs, kas atradās personīgajās mantās, atrodas 332 Kent, Queen un Premjer markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem personām sastādīti administratīvo pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot. Izņemtās cigaretes novietotas muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās, bet automašīnas - aizturēto automašīnu stāvlaukumā līdz lietas izskatīšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas