Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

papildināta (16:07) - Valsts policija: Aizturētais policists sestdien izdarījis divas laupīšanas

Policists, kurš sestdien aizturēts par bruņotu laupīšanu Rīgā, tajā pašā dienā izdarījis līdzīgu noziegumu, portālu Diena.lv informēja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka viens laupīšanas mēģinājums notika sestdien, plkst.16.45, kādā nelielā veikaliņā Zemgales priekšpilsētā. Valsts policija norādīja, ka laupīšanas rezultātā policists ieguva 20 latus.

Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesa pirmdien policistam piemēroja apcietinājumu.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis pirmdien izdevis lēmumu par laupīšanu izdarījušā policista atsaukšanu no atvaļinājuma, lai varētu viņu atlaist no darba. I.Ķuzis Dienai arī piebilda, ka aizturētais nolapīto naudu izmantojis alkohola iegādei.

Šobrīd Valsts policijas Iekšējās drošības birojs (VP IDB) turpina pirmstiesas izmeklēšanu. VP IDB ir ierosināta disciplinārlieta par minētā policijas darbinieka rīcību.

Kā ziņots, laupīšanas mēģinājuma laikā veikala darbinieks vīrieti aizturēja, izsauca apsardzi un policiju. Vēlāk izrādījās, ka stipri iereibušais vīrietis ir patlaban atvaļinājumā esošs 1988.gadā dzimis kārtībnieks. Pēc aizturēšanas viņa izelpā konstatētas 3,24 promiles alkohola.

Aizdomās turētais policijā strādā kopš 2009.gada. Nozieguma izdarīšanas brīdī viņš bija atvaļinājumā. Patlaban aizdomās turētais ir ievietots izolatorā un ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta 4.daļas - par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas.

Par šo noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz septiņpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem. Uzsāktais kriminālprocess turpmākai izmeklēšanai tiks nodots Valsts policijas Iekšējās drošības birojam.

Jau vēstīts, ka I.Ķuzis, komentējot šo gadījumu, sacīja, ka noziedzīga rīcība nekādā gadījumā nav savienojama ar darbu policijā un profesionālo ētiku. I.Ķuzis uzsver, ka notikušais ir absolūts ārkārtas gadījums. Viņš atzīst, ka notikušais met ēnu uz visu policiju, taču uzsver, ka nepārprotami lielākā daļa policistu savus pienākumus pilda godprātīgi, neraugoties uz jebkādiem blakus apstākļiem.

(ziņa papildināta ar 3.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas