Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (15:13) - Notverts par cietsirdīgu slepkavību un laupīšanu meklētais jaunietis

Svētdien, 27.oktobrī, aizturēti trīs vīrieši aizdomās par dalību laupīšanā, kuras laikā gāja bojā 42 gadus veca sieviete. Aizturēto vidū ir arī jaunais vīrietis, kura meklēšanā policija vairāku nedēļu garumā aktīvi lūdza iesaistīties sabiedrību, portālam Diena.lv apstiprināja Valsts policijas pārstāve Zane Arāja.

Smago noziegumu tik ātri izdevies atklāt tieši iedzīvotāju atsaucības un atbalsta dēļ, cilvēki aktīvi snieguši ziņas par iespējamo noziedznieku un viņa atrašanās vietu.

Veicot nozieguma izmeklēšanu, policijas darbiniekiem izdevās iegūt jaunieša fotogrāfijas, kurš, iespējams, bija saistīts ar izdarīto noziegumu. Lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu jaunieša personību un atrašanās vietu, policijas darbinieki vērsās pie iedzīvotājiem ar lūgumu sniegt jebkādas ziņas par  fotogrāfijā redzamo jaunieti.

Arāja norāda, ka policijas aicinājumam atsaucās vairāk nekā 60 cilvēku, un, pateicoties lielajai  atsaucībai, Valsts policijai izdevās iegūt ļoti noderīgas ziņas, kas palīdzēja identificēt iespējamos noziedzniekus.

Tā rezultātā 27.oktobrī, sadarbojoties vairākām Valsts policijas struktūrvienībām, aizdomās par šī smagā nozieguma izdarīšanu tikai aizturēti  1991., 1993. un 1988.gadā dzimuši vīrieši.

Vēstīts, ka neilgi pēc nozieguma 20.septembrī tika aizturēti divi vīrieši, kuri vēlāk atbrīvoti. Arāja portālu Diena.lv informēja, ka divi pārējie vīrieši, kas tika aizturēti 27.oktobrī, nav tie paši, kuri aizturēti sākotnēji.

Visi aizturētie jau agrāk ir tiesāti par dažādiem mantiskiem noziegumiem, bet  reālu cietumsodu neviens no viņiem nav saņēmis. Šobrīd diviem no aizturētajiem vīriešiem ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Vienam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par  nozieguma izdarīšanu Valsts policijā uzsākts kriminālprocess. Vainas pierādīšanas gadījumā aizturētajiem draud brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Jau vēstīts, ka šā gada 20.septembrī kādā Ventspils privātmājā Ērgļu ielā tika atrasts 1971.gadā dzimušas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. No mājas bija nolaupītas dažādas personiskās mantas, dārglietas un nauda. 

(pievienota 6.rindkopa, papildināta 7.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas